Πρωτάθλημα Ecoformula

Η πρώτη παρουσίαση του πρωταθλήματος Ecoformula έγινε στα μέλη του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.

Η πρώτη συνάντηση μελών του Σ.Ο.Α.Α. και των ιδρυτών της Ecoformula, έγινε πριν από μερικές ημέρες, όπου παρευρέθησαν οι κύριοι Π.Στρατιώτης, Σ.Τραυλός, Σ.Μάγος (Τεχνικός υπεύθυνος)και Κ.Μαρκουίζος. Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του νέου μονοθεσίου αλλά και τεχνική ανάλυση από τον κ.Μάγο και οικονομική, οργανωτική ενημέρωση από τους κ.Στρατιώτη και Τραυλό.

Το μονοθέσιο είναι επιπέδου f3 αλλά με πολύ μικρότερο κόστος και εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην πίστα Σνέτερτον στην Αγγλία

(από τον πρώην οδηγό της F1 Ραλφ Φίρμαν 2003 με Jordan). Η μοναδικότητα του είναι πως χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιοκαύσιμα για την κίνησή του.

Έχει κινητήρα Ford(τελ.ταχ. 285 χλμ,0-100 σε 3,4”, βάρος 455 κιλά, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων ,ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πτέρυγες). Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από έξι οδηγούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε περίπτωση που ξεκινήσει ο θεσμός.

Οι ιθύνοντες της Ecoformula παρέθεσαν τα οικονομικά χαρακτηριστικά του μονοθέσιου τα οποία είναι τα εξής:

Τρόποι απόκτησης μονοθέσιου : Ενοικίαση ή αγορά.

Ενοικίαση μονοθέσιου για 3 χρόνια 45.000€, στο πέρας της προθεσμίας ο κάτοχος επιστρέφει το μονοθέσιο και εισπράττει 20.000€ .
Αγορά μονοθέσιου από ιδιώτη 45.000€ και έξοδα μεταφοράς (από Βρετανία ) και ΦΠΑ.Αγορά μονοθέσιου από εταιρεία η οποία έχει κωδικό VIES ( ενδοκοινοτικές συναλλαγές) 50.000€ και έξοδα μεταφοράς από Αγγλία.

Β. Κόστος Συμμετοχής

Ετήσιο κόστος συμμετοχής είναι 40.000€ το οποίο περιλαμβάνει:
Μεταφορά μονοθέσιου από την Αθήνα στην πίστα και αντίστροφα. Επιπλέον προσφέρονται: 1 service ανά αγώνα, τεχνική υποστήριξη στον αγώνα ( μηχανικός + βοηθός), ιδιωτικός χώρος στην πίστα με τέντα ( PIT ),1 set ελαστικών ανά αγώνα,παράβολα πρωταθλήματος, παράβολα –αγώνων, καύσιμα αγώνων (βιο-καύσιμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα