Πρόστιμο στον Παγδατή για τις ρακέτες!

Ρακέτα και 200 ευρώ θα πληρώσει ο Μάρκος Παγδατής όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές του Αυστραλιανού όπεν μετά το ξέσπασμά του

Ο Κύπριος βλέποντας τον αποκλεισμό του από τον Στάνισλας Βάβρινκα στον 2ο γύρο του Οπεν να είναι αναπόφευκτος, έκατσε στον πάγκο κατά την αλλαγή των κορτ και έσπασε μια - μία τέσσερις ρακέτες που είχε μαζί του. Τα νεύρα που είχε τον έφτασαν να διαλύσει τον εξοπλισμό του μέσα σε 25 δευτερόλεπτα, εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου και είναι προς στιγμήν η δημοφιλέστερη του τουρνουά.

Οι διοργανωτές τιμώρησαν τον Παγδατή με πρόστιμο

ύψους 800 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά, γεγονός που σχολιάστηκε από και από την… ειδική στο είδος, Σερένα Γουίλιαμς. «Συνηθίζω να σπάω πολλές ρακέτες στο court. Μερικές φορές το κάνω και στην προπόνηση, όχι στο ματς πια. Όταν είσαι πιο νέος βοηθάει να εκτονωθείς. Είναι ένας τρόπος να εκφραστείς. Δεν μπορώ να βγω και να πω "δεν πρέπει να το κάνεις αυτό" όταν είμαι μια που το κάνει συχνά. Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να απελευθερώνεις τα νεύρα σου. Όσο μεγαλώνεις ανακαλύπτεις νέους τρόπους» είπε η Αμερικανίδα που έχει πληρώσει αρκετά πρόστιμα ως τώρα.

Ο Γάλλος Τσονγκά είπε: «Ο πατέρας μου μου έλεγε συνέχεια 'αν σπάσεις ρακέτα, θα σου σπάσω το κεφάλι'. Οπότε προσπαθώ να φέρομαι ευγενικά στη ρακέτα. Μερικές φορές προτιμώ να χτυπάω τον εαυτό μου με τη ρακέτα».

Πρόστιμο για τον ίδιο λόγο θα πληρώσουν και οι Τζον Ίσνερ, Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ και Ντένις Ιστόμιν ενώ οι Ντόναλντ Γιανγκ, Χουάν Κάρλος Φερέρο και Ζιλ Σιμόν τιμωρούνται επειδή έβρισαν και ο Φερνάντο Βερντάσκο θα πληρώσει 2.000 δολάρια λαμβάνοντας παρανόμως προπονητικές συμβουλές απ'την κερκίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα