«Προσπάθησαν το Λαύριο να χάσει!»

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του πρωταθλήματος, το Λαύριο έχει πολλά παράπονα από τους διαιτητές της Α2 Ανδρών και τα όσα έγιναν στον αγώνα με το Πέραμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα και όχι μόνο. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λαύριο αναφέρει…

«Η 7η αγωνιστική της Α2 μπάσκετ των ανδρών αποτελεί παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί και η νίκη με 86-83 του Λαυρίου επί του Περάματος.

Αν και οι δύο από τους τρεις διαιτητές, έκαναν φιλότιμες

προσπάθειες να ανακόψουν το νικηφόρο εντός έδρας σερί του Λαυρίου σφυρίζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο προκλητικά εις βάρος του, η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική σε όλο τον αγώνα μέχρι τα τελευταία δύο λεπτά.

Εκεί οι «γκρίζοι» αποφάσισαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλέψουν την νίκη από τους «κυανοκίτρινους» χρεώνουν με τεχνική ποινή τον «μελανιασμένο» απόψε Γ. Κακιούζη επειδή ζήτησε το αυτονόητο, εν συνεχεία στον πάγκο και στον γενικό αρχηγό, Κ. Αθανασόπουλο, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση από το Πέραμα (80-80). Το γκολ φάουλ του Ψυλέα και το απίστευτο, νικητήριο τρίποντο του Π. Καρβούνη, απέδωσαν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και το ροζ χαρτάκι στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι η φετινή Α2 είναι από τις ανταγωνιστικότερες των τελευταίων ετών και ήδη τα αποτελέσματα και ο τρόπος που αυτά επιτυγχάνονται έως τώρα μαρτυρούν του λόγου το αληθές…, όπως μαρτυρούν και την ανεπάρκεια διαιτητών που σφυρίζουν στο πρωτάθλημα με επεισοδιακά φινάλε, αμφισβητούμενα αποτελέσματα και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες που τείνουν να γίνουν, κάτι σαν… θεσμός, σε κάθε αγωνιστική. Γεγονότα που μόνο λύπη και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν σε όσους, «ορισμένους», αγαπούν το άθλημα και απαιτούν να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις από διαιτητές που οφείλουν να δικαιολογούν την ιδιότητα-παρουσία τους εντός αγωνιστικού χώρου, να αναγνωρίζουν τι σφυρίζουν και να απονέμουν δικαιοσύνη, δηλαδή το αυτονόητο.

Η ομοσπονδία θα πρέπει, επιτέλους, να μεριμνήσει για το παρόν και το μέλλον της Α2, με τους αναρίθμητους τρόπους που διαθέτει και την θέληση που ΟΦΕΙΛΕΙ έχει αλλά δείχνει να έχει απωλέσει.

Ας κάνει την αρχή ελέγχοντας προσεκτικότερα την ποιότητα των διαιτητών που ορίζει, προσδοκώντας να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και κυρίως ας αρχίσει να αποβάλει τα πολλά «διαμάντια» που διαθέτει και προμηνύουν ένα μάλλον επεισοδιακό αγωνιστικό μέλλον. Αυτά μοιάζουν παράταιρα στο μπάσκετ και σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες έχουν κάνει υπέρβαση για να μπορούν να συμμετέχουν.

Κάποιοι σήμερα προσπάθησαν το Λαύριο να χάσει και συμβάλλανε τα μέγιστα σ’ αυτό. Έχουν μπερδευτεί…, έχουν ξεχάσει… ποια είναι η αποστολή τους μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, δεν είναι δική μας δουλειά να το υπενθυμίζουμε!».

Keywords
Τυχαία Θέματα