«Προκριθήκαμε»! «Έτσι νομίζετε...»

Η μεγαλύτερη… σφαλιάρα που έχει φάει η εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής δεν ήρθε σε αγώνα, μερικές ώρες μετά από ένα παιχνίδι της. Και πολύ πρόσφατα μάλιστα.

Το περασμένο Σάββατο, οι «μπαφάνα-μπαφάνα» αντιμετώπιζαν την Σιέρα Λεόνε για τα τα προκιματικά του Παναφρικανικού Κυπέλλου και με ισοπαλία προκρίνονταν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Έτσι, τουλάχιστον νόμιζαν οι ίδιοι. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και αμέσως παίκτες, τεχνικό τιμ και φίλαθλοι της Νοτίου Αφρικής άρχισαν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Τα διθυραμβικά

σχόλια από τον Τύπο της χώρας δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, όμως, μια μέρα μετά, άπαντες θα είχαν μια… απότομη προσγείωση.
Την Κυριακή η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωνε ότι από τον όμιλο της Νοτίου Αφρικής, πήρε την πρόκριση ο Νίγηρας, που ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με τους «μπαφάνα-μπαφάνα» και την Σιέρα Λεόνε. Σε αυτή την περίπτωση, συνηθίζεται να παίζει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Όχι, όμως και στην Αφρική, καθώς οι κανονισμοί της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι «κερδισμένη» βγαίνει η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς στα ματς με τις ομάδες που ισοβαθμεί. Έτσι, ο Νίγηρας πήρε την πρόκριση (για πρώτη φορά στην ιστορία του) με 6 βαθμούς, έναντι 5 των Νοτίου Αφρικής και Σιέρα Λεόνε.

Το γεγονός αυτό έκανε τον προπονητή της Νοτίου Αφρικής να… βγει απ’ τα ρούχα του, αφού πρώτα τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε για την ισοπαλία!
«Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη. Αισθάνομαι ότι απέτυχα. Νομίζετε ότι θα είχα αφήσει στον πάγκο τον Μαζόρο, που είναι επιθετικός, για να βάλω έναν μέσο στο παιχνίδι, αν ήξερα ότι χρειαζόμασταν ένα γκολ; Δεν βγαίνει νόημα. Η Αφρική είναι ζούγκλα! Οι κανονισμοί των Ευρωπαίων και τον Νοτιοαμερικάνων είναι ξεκάθαροι, όμως, φαίνεται πως δεν ισχύουν εδώ», τόνισε ο Πίτσο Μοσιμάνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα