Πρέπει να συνέλθουν οι έμπειροι


Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε εκτός έδρας γκολ μετά τις 4 Δεκεμβρίου και τελικά δεν κατάφερε να πετύχει τα δύο που θα του έδιναν τη νίκη όπως συμβαίνει φέτος παραδοσιακά. Η αλήθεια είναι πως βάσει της εικόνας του αγώνα το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά βάσει των χαρακτηριστικών των δύο ομάδων ήταν έγκλημα του Μπόλονι και των παικτών του το ότι δεν έφυγαν με τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ πέτυχε

έναν Παναιτωλικό που καιγόταν για νίκη μετά τις νίκες Πανιωνίου και ΠΑΣ που είχαν προηγηθεί και το άγχος των παικτών του Λεμονή ήταν ξεκάθαρο.

Αντί να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε μαλθακός, νευρικός στη τελική πάσα, με ελάχιστες τελικές προσπάθειες και χωρίς φαντασία.


Ουσιαστικά, το μόνο που δούλευε σωστά ήταν η αριστερή πλευρά με τους Λίνο – Γεωργιάδη, οι οποίοι τουλάχιστον προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι. Δεξιά η απειρία του Αποστολόπουλου και η μονίμως μέτρια εικόνα του Σαλπιγγίδη δεν έδινε δικαίωμα στην ελπίδα. Ο άξονας, άργησε να πάρει μπρος και όταν πήρε, η ομάδα είχε δεχτεί ήδη το γκολ από τον Θεοδωρίδη.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν κέρδισαν ΑΕΚ και Ατρόμητος, ενώ την Κυριακή πάει πάλι σε μία έδρα που καίγεται για βαθμούς, όπως η Κέρκυρα. Τώρα φαίνεται ακόμη πιο πολύ η ήττα από τον Αστέρα.

Ήταν το δεύτερο κακό παιχνίδι σερί του Μπόλονι. Κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο πως αναγκαστικά πρέπει να βγαίνει ο Γεωργιάδης από το γήπεδο. Να μπει ο Νιμανί, αλλά μάλλον ο Σαλπιγγίδης ήταν ο πιο ακίνδυνος επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Το ότι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την ώρα που στον αγώνα έπαιζε ένα ανορθόδοξο σχήμα με τον Φωτάκη μπακ, τον Κλάους δεκάρι και ρίσκο στη μεσαία γραμμή, είναι κάτι καθαρά συγκυριακό, με γκολ που ήρθε από στημένη μπάλα.

Κλείνοντας για τον ΠΑΟΚ, νομίζω πως υπάρχει ένα θέμα κούρασης, ψυχολογικής κυρίως, στους έμπειρους της ομάδας που συνδυάζεται με μία έλλειψη κινήτρου μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Το θέμα όμως είναι πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πλασαριστεί καλά στα πλέι οφς. Και η νίκη στη Κέρκυρα είναι πλέον απαραίτητη για να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά και να χαλαρώσει ΠΑΣ και Λεβαδειακό που θα τους συναντήσει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Πάμε στον Παναιτωλικό. Εξαιρετική πόλη για ποδόσφαιρο, άνθρωποι που αγαπάνε παθολογικά την ομάδα τους, αλλά ρόστερ που δεν έχει τη στόφα να κρατήσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Έχει χάσει αρκετούς πόντους στο τελευταίο δεκάπλεπτο, έχει τεράστιο άγχος γιατί η πόλη πιέζει πολύ για την παραμονή και είναι κρίμα που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση με τόσο δύσκολο πρόγραμμα.

Πάντως όλοι στη πόλη του Αγρινίου, πρέπει να είναι περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούν οι άνθρωποι της ΠΑΕ. Μακάρι να κρατήσει αυτή τη δύσκολη σεζόν και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα ποδοσφαιρικά λάθη που έγιναν στο στήσιμο του ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα