Πονταρίσματα στο ΣΕΦ

Η ώρα του σούπερ-ντέρμπι της μπασκετικής Ευρώπης αλλά και του πλεονεκτήματος έδρας των τελικών της Α1 έφθασε. Ο Σωτήρης Βετάκης λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ αναλύει τα πονταρίσματα των δύο "αιωνίων" αλλά και των στοιχημάτων που προσφέρουν με δελεαστικές αποδόσεις οι εταιρείες.

Η ώρα του ντέρμπι έφθασε. Στο ΣΕΦ, το απόγευμα της Κυριακής (12/2), ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο μεγαλύτερο ντέρμπι της μπασκετικής Ευρώπης,

τον Παναθηναϊκό για ένα ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση της Α1.

Θεωρητικά ο νικητής θα μπει στα πλέι-οφ από την pole-position, όμως αυτό δεν είναι διόλου βέβαιο πως θα του προσφέρει σημαντικό προβάδισμα. Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα, που αναμένεται να δώσει ξανά “ζωή” στο ΣΕΦ και να ανεβάσει σε υψηλές τιμές τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα του γηπέδου, έχω την αίσθηση πως ο αγώνας είναι πιο κρίσιμος για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου και δημιουργεί ομάδα για να κλείσει τη ψαλίδα με τον Παναθηναϊκό.

Όμως ακόμη για τον Ολυμπιακό ο αγώνας δεν είναι ο σημαντικότερος της σεζόν. Νομίζω πως όλοι την ίδια απάντηση πιθανολογούμε πως θα μας έδιναν οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων στα παρακάτω διλήμματα: Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ή τον τελικό κυπέλλου της 11ης Μαρτίου προτιμάτε να νικήσετε; Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ή τα ματς με Γαλατά και Ούνιξ αντίστοιχα θέλετε να νικήσετε; Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ή τους τελικούς της Α1;

Είναι τόσοι πολλοί οι σημαντικότεροι αγώνες, που οι προπονητές επιδιώκουν να αποφορτίσουν τους παίκτες τους προκειμένου να δώσουν στο 40λεπτο του ΣΕΦ τη διάσταση που του αξίζει. Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη. Με μια πρόχειρη έρευνα, διαπιστώνει κανείς πως η νίκη του Ολυμπιακού κυμαίνεται από το 1,63 ως το 1,70 και του Παναθηναϊκού από το 2,10 ως το 2,25! Από την άλλη όμως παρότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται φαβορί για την νίκη, άρα και για το πλεονέκτημα έδρας, στο στοίχημα για τον πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός προσφέρεται από 1,35 ως 1,50 και ο Ολυμπιακός από 2,60 ως και 3,15!

Προσωπικώς έχω την εντύπωση πως κανένα από τα δύο στοιχήματα δεν έχει λογικές αποδόσεις. Ούτε για το αυριανό ντέρμπι ο Ολυμπιακός είναι τόσο βελτιωμένος και ο Παναθηναϊκός τόσο πεσμένος αγωνιστικά ώστε να υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ τους, αλλά ούτε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι τόσο μεγάλο το προβάδισμα του ΠΑΟ για να δίνει μόλις 1,35 απόδοση. Ακόμη κι με αβαντάζ έδρας, επειδή προμηνύονται σκληροί τελικοί το 1,35 δεν είναι δελεαστικό και εμπεριέχει ρίσκο.

Δελεαστικό είναι το 2,25 του Παναθηναϊκού αύριο στο ΣΕΦ, όπως και το 3.15 του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, που ως απόδοση θα πέσει σημαντικά αν οι “ερυθρόλευκοι” νικήσουν στο ντέρμπι και εξασφαλίσουν την πρωτιά.

Αρκετά όμως με όλα αυτά, που δεν έχουν σχέση με το άθλημα αλλά δίνουν μια προσέγγιση που πάντα έχει σημασία καθότι οι εταιρείες στοιχημάτων δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα κ

Keywords
Τυχαία Θέματα