Ποιός θα κρύψει τις απουσίες

Χαίρετε κύριοι,

Η εγχώρια επικαιρότητα έχει πολλά θέματα που θα ήθελα να τοποθετηθώ. Δυστυχώς, η απεργία διαρκείας της ΕΤΕΡ στον Sentra δεν μάς δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε καθημερινά όπως είχαμε συνηθίσει.

Ο Θέμης και εγώ προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με τα κείμενά μας μέσα από το Onsports και φυσικά από το Match

Money. Ο καθημερινός διάλογος βέβαια δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Αναγκαστικά αφήνουμε θέματα ασχολίαστα. ¨

Όπως οι κλήσεις του Σάντος στην Εθνική, το έδαφος που φαίνεται να κερδίζει ο Κούπερ για τον πάγκο στον Ολυμπιακό και την χθεσινή αλητεία. Με την Εθνική θα ασχολούμαστε συνεχώς από την επόμενη εβδομάδα, ενώ την επιλογή Κούπερ δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω σοφή. Θα βρούμε χρόνο για να τα σχολιάσουμε όλα αυτά.

Το Σάββατο έχουμε τελικό. Ο Θέμης με εκλεκτή παρέα θα βρίσκεται στο Μόναχο και θα μας μεταφέρει από πιο κοντά το κλίμα. Ας πάρουμε, όμως, κάποια σημεία που πιθανότατα να φανούν σημαντικά στην εξέλιξη του τελικού.

Οι σκληροί ημιτελικοί που έδωσαν οι δύο ομάδες έφεραν και πολλές απώλιες. Από τη Μπάγερν λείπουν οι Μποντσούμπερ, Γκουστάβο, Αλάμπα και από την Τσέλσι οι Ραμίρεζ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μειρέλες. Από το ποιος προπονητής θα καταφέρει να κρύψει τις απουσίες του πιθανότατα να κριθεί και η έκβαση του τελικού. Σαν ονόματα οι απουσίες της Τσέλσι φαίνονται πιο τρανταχτές.

Αν δούμε, όμως, ποιοι είναι οι αντικαταστάτες, αλλά και φανταστούμε την εικόνα του παιχνιδιού πιθανότατα ο ρόλος του Χάινκες να είναι πιο δύσκολος. Το ρόστερ που διαθέτει ο έμπειρος Αυστριακός προπονητής είναι πιο μικρό και η ομάδα του θα είναι αυτή που θα προσπαθήσει να πάει σε ποδόσφαιρο κατοχής. Για να παίξεις επιθετικά και να κερδίσεις σε ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας επιβάλλεται η άμυνά σου να σου παρέχει ασφάλεια και να σου δίνει τη δυνατότητα να επιτεθείς χωρίς να κινδυνεύεις να πονέσεις στην κόντρα του αντιπάλου. Ο Χάινκες θα πρέπει να το πετύχει χωρίς να έχει διαθέσιμους το βασικό του εξάρι, τον αριστερό του στόπερ και τον αριστερό του μπακ. Το ρόστερ του τόσο μικρό που τον αναγκάζει να καλύψει την απουσία του Μπατστούμπερ με το αναπληρωματικό του 6άρι Τίμοτσουκ.

Η επιλογή του έμπειρου Ουκρανού στο πλάι του Μπόατενγκ μοιάζει κλειδωμένη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο επιλογές για τα άκρα της άμυνας και για το κέντρο.

Βλέποντας το ρόστερ η προφανής επιλογή είναι να παίξει δεξιά ο Ραφίνια και να πάει αριστερά ο Λαμ, ενώ για το κέντρο τριάδα στον άξονα κάνουν οι Σβαιστάιγκερ, Κρος, Μίλλερ. Πιθανότατα να είναι αυτοί και η τελική επιλογή.

Δεν μπορεί, όμως, να αγνοηθεί η συμμετοχή του Κοτέντο στα αριστερά της άμυνας και στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν μετά τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα ο Χάινκες να μην θέλει χαλάσει το παιχνίδι που γίνεται από τα δεξιά όταν πάει η μπάλα στον Ρόμπεν.

Η Μπάγερν γίνεται πολύ επικίνδυνη, όταν η μπάλα ακουμπά στον Ρόμπεν ψηλά δεξιά καθώς αυτόματα ανεβαίνει από πίσω του ο επιθετικά επικίνδυνος Λαμ και συγκλίν

Keywords
Τυχαία Θέματα