Πλακίτσα στο Ντένβερ και έβδομο ματς στο Λος Άντζελες

Έβαλαν τους πρώτους 13 πόντους της αναμέτρησης και οι Ντένβερ Νάγκετς δεν ξανακοίταξαν πίσω μέχρι το τελικό 113-96 σε βάρος των Λος Άντζελες Λέικερς του άρρωστου Κόμπι Μπράιαντ.

Μπορεί ο «μάμπα» να υπέφερε από στομαχόπονο, αλλά ήταν... μόνος του σε παραγωγικό επίπεδο. Με 19 πόντους κράτησε το σκορ στο 54-45 στο ημίχρονο, αλλά από το δεύτερο οι Νάγκετς πολλαπλασίασαν τα τρίποντά τους και κράτησαν τη διαφορά σταθερά πάνω από τους... είκοσι πόντους. Μάλιστα η μεγαλύτερη απόσταση των δύο συλλόγων καταγράφηκε στους 28 πόντους, ενώ ο σύλλογος του Ντένβερ

είχε 10/20 τρίποντα.

Ηγέτης των Νάγκετς ήταν ο Τάι Λόοσουν, ο οποίος είχε 32 πόντους με 5/6 τρίποντα και 8/12 δίποντα. Έτσι Νάγκετς υποχρέωσαν διεξαγωγή έβδομου παιχνιδιού στη σειρά ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ ήταν πίσω με 3-1.

Πέρα από τον 24χρονο πλέι-μέικερ, που πρόσθεσε έξι ασίστ και πέντε ριμπάουντ, ο Κόρεϊ Μπρούερ είχε 6/9 δίποντα και 2/3 τρίποντα, για να συμπληρώσει 18 πόντους. Μάλιστα αγωνίστηκε με μικροτραυματισμό στο αριστερό μάτι, το οποίο δεν εμπόδισε την... όρασή του.

Επίσης ο Κένεθ Φαρίντ πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Στους δώδεκα πόντους έφτασαν οι Αντρέ Μίλερ και Ντανίλο Γκαλινάρι, στους οκτώ ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, στους έξι ο Άαρον Αφλάλο, στους τέσσερις ο Αλ Χάρινγκτον, ενώ οι Τζαβέιλ Μακ Γκι, Τζόρνταν Χάμιλτον και Τζίλιαν Στόουν σημείωσαν από δύο. Στο τέλος χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Κουφός.

Από την άλλη, ο Κόμπι ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο την γαστρεντερίτιδα, την οποία υπέστη ανήμερα του αγώνα. Ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν ξεπέρασαν ποτέ το «καυτό» κοινό, που βρέθηκε στο «Pepsi Center».

«Επιβίωσαν» οι Ραμόν Σέσιονς με 14 πόντους και Άντριου Μπάινουμ με double double 11 πόντων και 16 ριμπάουντ, αν και είχε 4/11 σουτ. Επίσης ο Τζόρνταν Χιλ πέτυχε οκτώ πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ σε 28 λεπτά.

Αντίθετα, ο Πάου Γκασόλ έμεινε στους τρεις πόντους με 1/10 σουτ, ο Ντέβιν Έμπανκς «έγραψε» δέκα πόντους, έξι ο Ματ Μπαρνς, πέντε ο Ντάριους Μόρις, τρεις οι Στιν Μπλέικ και Τρόι Μέρφι, ενώ ο Κριστιάν Εγιενγκά σημείωσε δύο. Από την πλευρά του, ο Μπράιαντ συμπλήρωσε 31 με 13/23 σουτ.

Για πρώτη φορά από το 1994 θα δώσουν έβδομο παιχνίδι οι Νάγκετς και αυτό θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής (13/05, 05:30) στο «Staples Center». Παράλληλα, το έβδομο ματς καθυστερεί ακόμα περισσότερο την αγωνιστική επανάκαμψη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι περιμένουν τον νικητή της σειράς. Πλέον θα συμπληρώσουν 9ήμερη αποχή από παιχνίδια, μέχρι τον πρώτο ημιτελικό της Δύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα