Πίσω από την κουρτίνα

Οπως όλα δείχνουν, χάνεται η Ευρώπη. Η ΑΕΚ θα υποστεί τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ της, στο βωμό εσωτερικών ζητημάτων και μικροσκοπιμοτήτων.

Ας αναλύσουμε τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα όσων συνέβησαν τις τελευταίες ώρες...


Ξεκινώ με το θέμα του διαγραφόμενου αποκλεισμού, που κατά τα φαινόμενα είναι το πρώτο μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ. Μπορώ να κατανοήσω πως ο δανειστής ορίζει τους όρους που θα δώσει τα χρήματα του, αλλά ομολογώ πως περίμενα ό,τι

ο Νικολαϊδης θα μπορούσε να τον πείσει να κάνει τώρα τη κίνηση του.

Διότι, το 1,380 που χρειαζόταν η ΠΑΕ για τους τελευταίους διακανονισμούς που πέτυχε, θα πρέπει να καταβληθεί ούτως ή άλλως. Είτε χθες, είτε την Δευτέρα, το ποσό θα είναι το ίδιο (ίσως και μεγαλύτερο). Μόνο που στο ενδιάμεσο η ΑΕΚ θα έχει χάσει την Ευρώπη.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει καμία Ευρώπη.

Αυτό που θα κέρδιζε εάν ήταν τώρα συνεπής, είναι χρόνος. Διάστημα μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα της και να είναι συνεπής προς τις προσταγές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σε αυτό το τρίμηνο, η ΑΕΚ θα έψαχνε 4,5 εκατ. Ευρώ. Απίθανο να βρεθεί τέτοιο ποσό, όταν έχει αρχίσει να βάζει ήδη χέρι στα στάνταρ έσοδα της ερχόμενης περιόδου.

Ποια φαίνεται πως είναι η σκέψη για το μέλλον; Ολα δείχνουν πρωτοδικείο. Να βγει διοίκηση που πιθανότατα θα ελέγχεται από τον Νικολαϊδη, που δεν θα έχει ποινικές ευθύνες, θα αναλάβει να καλύψει τις οφειλές της, χωρίς να έχει την ασφυκτική πίεση των ευρωπαϊκών κριτηρίων. Γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα φέρεται πως ο Νικολαϊδης βρίσκεται κυρίως σε αναζήτηση χρημάτων ως δάνεια, παρά να βρει κάποιον υποψήφιο χρηματοδότη (κάτι σαφώς πιο δύσκολο).

Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως περιλαμβάνεται μια ομάδα που εκ των πραγμάτων - λόγω τιμωριών - θα κινηθεί σε ρηχά νερά. Θα πάει σε μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών, θα επιχειρήσει να κρατήσει κάποιους από τους παίκτες που υπολογίζει από τη νυν ομάδα, θα ζητήσει την συσπειρωση του κόσμου με ανταπόκριση σε παλιά νούμερα, κοντά στις 20.000 διαρκείας.
Και προφανώς θα ελπίζει πως το συντομότερο μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη, η εκδίκαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Γι' αυτό ο Νικολαϊδης έκανε απλά κινήσεις τακτικής με τις δηλώσεις του, βάσει των οποίων δεν έχει επαφές με τους Μπεθάνη και Ρέστη για την ΑΕΚ. Γιατί με τον Μπεθάνη (και τον Μανωλά) για την ΑΕΚ συζητούσαν, γιατί με τον Ρέστη για δάνειο για την ΑΕΚ συζητούσε. Αρα, όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο για χαχόλους. Οποιος έχει μυαλό, αντιλαμβάνεται απλά πως θέλει να έχει μυστικότητα στις κινήσεις του και να μην υπάρχουν υψηλές προσδοκίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα