Παραίτηση υπουργού πριν το Μουντιάλ του 2014

Ο Ορλάντο Σίλβα, υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας, υπέβαλε την παραίτηση του την Τετάρτη (26/10), αφού ενεπλάκη σε σκάνδαλο περί διαφθοράς στις χρηματικές του συναλλαγές, οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, το Μουντιάλ του 2014.

Πρόκειται για το έκτο μέλος του Υπουργείου, το οποίο αποχωρεί από τον περασμένο Ιούνιο! Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να ομολογήσει ότι η παραίτηση του συνδυάζεται με πιθανές παράνομες χρηματικές συναλλαγές.

Η παραίτηση γνωστοποιήθηκε ύστερα από έκτακτη του συνάντηση με την

Ντίλμα Ρουσέφ, πρώτη γυναίκα σε θέση πρωθυπουργού στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ένα βραζιλιάνικο περιοδικό αποκάλυψε ότι ο Σίλβα πρωταγωνίστησε σε παράνομες συνδιαλλαγές με τον αστυνομικό Χουάο Ντίας Φερέιρα. Αυτό το περιστατικό θεωρείται αφορμή της παραίτησης, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Μάλιστα, η παραίτηση συνδυάζεται με αρκετές πρόσφατες αποχωρήσεις πολλών υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν επίσης σχέση με οικονομικά σκάνδαλα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, πάντως, η προετοιμασία για το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 θα συνεχιστεί κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα