Παπαϊωάννου στο Onsports: «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Ο Μίμης Παπαϊωάννου μίλησε στο Onsports για το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τις μνήμες του από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και τα διοικητικά προβλήματα της αγαπημένης του ομάδας.

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ΑΕΚ, αυτός δεν

είναι άλλος από τον Μίμη Παπαϊωάννου. Eίναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ με 234 τέρματα, ενώ ο ύμνος της ομάδας είναι από τη δική του φωνή και θα συνοδεύει για πάντα την Eνωση.

Το Onsports ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό επικοινώνησε με τον ζωντανό θρύλο των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι το φαβορί;

Το παιχνίδι είναι 0-0. Όλα τα παιχνίδια από εκεί ξεκινούν. Από εκεί και πέρα, κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Όλα τα παιχνίδια είναι ίδια.

Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

Όπως σας είπα και παραπάνω, δεν υπάρχουν λόγια στα ντέρμπι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα κριθεί και ποιος θα κερδίσει. Όλα είναι πιθανά. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα και όλα μπορούν να συμβούν. Θυμάμαι τον προπονητή μας τον Φάντροκ. Με όποια ομάδα και να παίζαμε μας έλεγε το παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει φαβορί. Είτε παίζουμε με τη Βέροια, είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Εγώ συμφωνώ μαζί του.

Ποιο ντέρμπι σας έχει μείνει στη μνήμη;

Δύσκολη ερώτηση… Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο είναι ένα παιχνίδι όπου είχαμε νικήσει. Είχα σουτάρει και βρήκε η μπάλα στο πόδι του Γκαϊταντζή και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας τότε.

Είστε από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με πέντε γκολ. Είχε να κάνει με τον αντίπαλο αυτό;

Από εσάς τα μαθαίνω. Δεν το ήξερα ότι είχα πετύχει τόσα γκολ. Δεν έπαιζε ρόλο ο αντίπαλος. Σε όλα τα ματς προσπαθούσα να σκοράρω. Είναι θέμα τύχης. Άλλοτε σκόραρα εγώ και άλλες φορές ο Σιδέρης (γέλια).

Μία ευχή για το ντέρμπι και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πλέον το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το λιγότερο. Σημασία έχει στο τέλος να αλλάξει δρόμο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να έρχονται τόσοι πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Εγώ θυμάμαι εκείνα τα χρόνια έπαιξα για 18 χρόνια στην ΑΕΚ. Δύο φορές ήταν να φύγω, αλλά έμεινα και πήραμε πρωταθλήματα. Τώρα δύσκολα γίνονται αυτά. Αν γίνει ποτέ αυτό θα αργήσει αρκετά.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της ΑΕΚ πιστεύετε θα ξεφύγει από αυτά;

Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Δυστυχώς, πιστεύω ότι θα αργήσει να γίνει αυτό, αλλά θα βρεθεί λύση. Είμαι αισιόδοξος. Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη από αρκετούς. Το βασικότερο είναι ότι δεν υπάρχει γήπεδο για την ΑΕΚ. Πώς θα έχει έσοδα όταν πληρώνει για το ΟΑΚΑ; Βλέπουμε τους παίκτες να φεύγουν ένας - ένας.

Αν σας γινόταν πρόταση να μπείτε στη διοίκηση της ομάδας; Να εμπνεύσετε τον κόσμο;

Keywords
Τυχαία Θέματα