ΠΑΟ, ο (σαδο)μαζοχιστής

Τελικά το υποσυνείδητο είναι πιο ισχυρό από το συνειδητό. Αυτή είναι η ουσία ύστερα από τη νέα... απόπειρα αυτοκτονίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος για να γλιτώσει τη (εφετινή ευρωπαϊκή) ζωούλα του πρέπει να νικήσει τουλάχιστον μία φορά στο Τελ Αβίβ.

Αν συγκρίνει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα της Τρίτης με εκείνο του αγώνα της Πέμπτης, αλλά και με το τελευταίο δεκάλεπτο του χθεσινού ματς, είναι εύκολο να αντιληφθεί πως

η διάθεση και η ενέργεια του Παναθηναϊκού είναι μεταξύ τους σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Λίγες ώρες πριν από το ματς, στο χθεσινό post, σημείωνα ό,τι ο ΠΑΟ ως οργανισμός έκανε ότι ήταν δυνατόν για να προστατεύσει τη συγκέντρωση του, να μην επιτρέψει κανενός είδους εφησυχασμό. Όμως ακόμη κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στον αγώνα που γνώριζε ότι η Μακάμπι θα αντιδρούσε, με την μαχητικότητα που προστάζουν οι απαιτήσεις ενός τέτοιου προημιτελικού. Το έπραξε, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έμεινε

Σκύλιασε, αρνήθηκε την ήττα, έβαλε «μεγάλα» καλάθια με τους Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη, αλλά και τους Μπατίστ, Τσαρτσαρή, έβγαλε σπουδαίες άμυνες και γύρισε το ματς. Όμως όλα όσα έκανε στο συγκεκριμένο διάστημα, έπρεπε να τα καταθέσει στο παρκέ από το τζάμπολ. Να οδηγήσει ξανά σε λάθη τη Μακάμπι (στο πρώτο ματς είχε 18, χθες ύστερα από 45 λεπτά υποχρεώθηκε σε μόλις 11), να βρει εύκολα καλάθια και να δείξει ότι είναι το αφεντικό, όπως έκανε την Τρίτη.

Προκύπτει όμως ό,τι το υποσυνείδητο είναι πανίσχυρο και ο Παναθηναϊκός έπεσε στο λάθος που υπέπεσε πέρυσι ο Ολυμπιακός αλλά και ο ίδιος το 2009, στους προημιτελικούς τους με τη Σιένα. Έδωσε στη Μακάμπι δικαίωμα στην ελπίδα, της επέτρεψε να νιώσει σιγά-σιγά πιο γερή στα πόδια της, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να μπει τέλος πάντων στη θέση του οδηγού ως το φινάλε και τελικά να πάρει την νίκη στην παράταση.

Αυτή είναι η μία ανάγνωση της αποτυχημένης βραδιάς του Παναθηναϊκού χθες στο ΟΑΚΑ. Η άλλη έχει να κάνει με το αγωνιστικό, όπου τα πάντα κρίθηκαν στην άμυνα ζώνης με προσαρμογής που επέλεξε ξανά να εφαρμόσει ο Ντέιβιντ Μπλατ, δίνοντας προκλητικά στον Παναθηναϊκό τα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και στις τρίποντες βόμβες του Μπλού(θενταλ).

Η Μακάμπι άλλαξε την αντιμετώπιση της στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, ακολουθώντας τη συνταγή που είχε σχεδόν όλη τη σεζόν. Τα κόλπα του πρώτου αγώνα δεν έπιασαν και ο Μπλατ γύρισε στα δοκιμασμένα τρικ. Έκλεισε την άμυνα μέσα στη ρακέτα, αποφασίζοντας να μην αφήσει στον ΠΑΟ να βρει πόντους από το «κουτί». Δεν είναι τυχαίο ότι σε αγώνα που οι πρωταθλητές Ευρώπης μέτρησαν 23 ασίστ, ο Μπατίστ έδωσε τις περισσότερες(7), όπως επίσης ό,τι οι παίκτες που πηγαίνουν κοντά στο καλάθι οδηγήθηκαν στη γραμμή των ελευθέρων βολών για τις 27 από τις 33 βολές που συνολικά εκτέλεσε ο ΠΑΟ.

Το 43,8% στα τρίποντα θα ήταν αρκετό να καλύψει τα λάθη της αρχής, όχι όμως και του φινάλε. Ο εκπληκτικός Καϊμακόγλου, εκ των πρωταγωνιστών του come back, δύο φορές άφησε τον Μπλου να δει το καλάθι και ο βετεράνος άσος της Μακάμπι

Keywords
Τυχαία Θέματα