Όταν οι Εβρά-Σουάρεζ επισκίασαν το ντέρμπι… (videos)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε της Λίβερπουλ με 2-1 για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο το ντέρμπι επισκίασαν οι… κοκορομαχίες του Πατρίς Εβρά με τον Λουίς Σουάρεζ.

Πως φτάσαμε όμως μέχρι το σημείο, που ο Σουάρεζ αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Εβρά, κατά την χειραψία των 22 ποδοσφαιριστών στο «Όλντ Τράφορντ» και γιατί ο Γάλλος αντέδρασε;

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στις 15 Οκτώβρη, όταν η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Πατρίς Εβρά να κατηγορεί μετά το τέλος του παιχνιδιού τον Λουίς Σουάρεζ για ρατσιστική συμπεριφορά.

{youtube}F0cBtuFFqkY{/youtube}

Η

FA πήρε το… σκαλπ του Σουάρεζ, τιμωρώντας τον με 8 αγωνιστικές και οι φίλοι της Γιουνάιτεντ (αλλά και ο Εβρά) φαίνεται πως δεν ξέχασαν τον Ουρουγουανό επιθετικό, ετοιμάζοντας του μάλιστα θερμή υποδοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα τεύχη του Red Issue (περιοδικό των φίλων της Γιουνάιτεντ), το οποίο μοιραζόταν έξω από το γήπεδο, κατασχέθηκαν καθώς είχαν μια… κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν, με το όνομα του Σουάρεζ πάνω!

Το φυτίλι στην βόμβα, άναψε η χειρονομία του Σουάρεζ να μην χαιρετήσει τον Εβρά, κάτι το οποίο εκνεύρισε τον Γάλλο που τράβηξε το χέρι του άσου της Λίβερπουλ με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα… παρατράγουδα νωρίς.

Μάλιστα η Sun έχει εκτενή αναφορά της κόντρας των δυο ποδοσφαιριστών, όπως και η πλειοψηφία του βρετανικού Τύπου.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί το θέμα… Μετά το τέλος του αγώνα και την νίκη της Γιουνάιτεντ με 2-1, ο Εβρά αποφάσισε να πικάρει τον Σουάρεζ, ο οποίος δεχόταν γιουχαΐσματα σε κάθε επαφή του με την μπάλα, πανηγυρίζοντας μπροστά του με τους ψυχραιμότερους να τον απομακρύνουν!

Το τελευταίο (πιστεύουμε) επεισόδιο, προστέθηκε στην φυσούνα, όταν ο Εβρά ακολούθησε τον Σουάρεζ μέχρι τα… αποδυτήρια (!) της Λίβερπουλ, προφανώς μην έχοντας ξεχάσει τα όσα συνέβησαν.

Κάπως έτσι το μεγαλύτερο ντέρμπι του «Νησιού» σημαδεύτηκε από τον ρατσισμό, ο οποίος έχει αρχίσει και εκτυλίσσεται σε μάστιγα των βρετανικών (και όχι μόνο) γηπέδων…

Να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η 72η νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» το καλοκαίρι με το πρωτάθλημα που κατέκτησαν προσπέρασαν τους «ρεντς», καθώς έχουν 19 τίτλους έναντι 18.

Keywords
Τυχαία Θέματα