«Όταν αρχίζουν τα δύσκολα ο Στέλιος είναι εκεί…»

Είναι η ζωντανή απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο ορισμένοι δεν γερνάνε, αλλά ωριμάζουν… Σαν το παλιό καλό κρασί…

Μπορεί να μην ήταν ποτέ από τα καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού και η παρουσία του να μην κόσμησε παρά ελάχιστα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, ωστόσο ο Στέλιος Σφακιανάκης δεν έγινε ποτέ λαθρεπιβάτης με διαβατήριο τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα ταξίδι με πιο λαμπερούς σταθμούς και ας το άξιζε… Δεν μιλάει συχνά, προτιμά να το κάνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί που και φέτος κατέθεσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια του «όταν άρχισαν

τα ζόρικα και η μπάλα έκαιγε», απαντώντας σε όσους έκαναν λόγο για παίκτη προχωρημένης ηλικίας και ας μην το βλέπει έτσι ο ίδιος.

Απαντήσεις άλλωστε έδωσε μέσω του Onsports, μόνο σε εκείνους που διαιωνίζουν ένα παραμύθι στο οποίο δεν πρωταγωνίστησε ποτέ, ωστόσο όπως υποστηρίζει και μια αρχαία κινέζικη παροιμία: «το να υφίστασαι αδικία είναι σοβαρό. Σοβαρότερο, όμως, είναι να συνεχίζεις να το θυμάσαι» και ο Στέλιος, με τα πόδια στο χορτάρι και τα μάτια στον ουρανό, αν και αδικημένος, δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει καθώς... μόλις ξεκίνησε την καριέρα του! Σαν 22χρονος μάλιστα ονειρεύεται Champions League, αλλά και το δεύτερο Κύπελλο της καριέρας του κόντρα στην ομάδα με την οποία έχει πανηγυρίσει το... πρώτο και τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα!

Παράλληλα, κάνοντας ελάχιστες προσποιήσεις, όπως άλλωστε αρμόζει και στη θέση του, μας μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για την ξέφρενη φετινή πορεία των Περιστεριωτών που μεγαλώνουν ως σύλλογος και το μυστικό της δεύτερης σερί παρουσίας σε τελικό, όσο και για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εκείνος ο Ατρόμητος ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει αγωνιστεί ποτέ, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στον κόσμο, τονίζοντας πως θέλει να… ξεχάσει το φετινό πρωτάθλημα!

«Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε πέρυσι πιστεύω σίγουρα θα μας βοηθήσουν στον φετινό τελικό. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν το χαρήκαμε πάρα πολύ. Ελπίζω φέτος να είναι κάτι το διαφορετικό, να γίνει μια γιορτή και ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και να το ευχαριστηθούμε. Το καλύτερο μετά το περσινό είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά χαμηλά το κεφάλι», σχολίασε αρχικά ο Σφακιανάκης μπαίνοντας αμέσως στο… ψητό, για να συμπληρώσει σχετικά με το αν χρειάστηκε να επιστρατεύσει την εμπειρία του ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό:

«Νομίζω δεν χρειάζεται να μεταφέρεις κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως είναι κάτι σημαντικό αυτό το Κύπελλο. Με αυτό μεγαλώνει και η ομάδα, μεγαλώνουν και αυτοί ως ποδοσφαιριστές και θα το έχουν πάντα στην καριέρα τους».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή σεζόν στην οποία ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή στη Super League την προτελευταία αγωνιστική, ενώ φέτος «καμαρώνει» από την τρίτη θέση, φθάνοντας παράλληλα επίσης μέχρι το τέλος του δρόμου στη δεύτερη τ

Keywords
Τυχαία Θέματα