Όραμα μέσω αλήθειας, όσο και να πονέσει

Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια στον ΠΑΟΚ για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Μία απόφαση που έχει παρθεί και θα δρομολογηθεί μόλις το πρωτοδικείο δώσει άδεια στη ΠΑΕ για τη νέα διοίκηση.

Η αρχική μου ένσταση εμένα αφορά το γιατί κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν αφού υπάρξει τυπικά νέα διοίκηση. Ουσιαστικά αυτή υπάρχει, το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει, παίρνει αποφάσεις

και απλά δεν μπορεί να βάλει χέρι στους λογαριασμούς της ΠΑΕ για να πληρώσει παίκτες και προσωπικό.

Ο Ζαγοράκης αποφάσισε να είναι τυπικός και αυτό το σέβομαι παρότι διαφωνώ. Πάμε παρακάτω.

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται μέσα στην ομάδα, αλλά και στα πέριξ της πως δεν υπάρχει συνοχή. Το τρίπτυχο διοίκηση – κόσμος – ΜΜΕ έχει σπάσει και πρέπει να αναζητηθεί τρόπος να ξανακολλήσει. Και για να ξανακολλήσει πρέπει να ακουστεί η αλήθεια όσο και αν αυτή πονάει.

Η αλήθεια του Ζαγοράκη ή του Βρύζα από την δικιά μου ή του απλού οπαδού, μπορεί να είναι διαφορετική. Γεγονός που το αντιμετωπίζω όταν κάποιος οπαδός μου λέει γιατί δεν λέμε την αλήθεια. Τη δικιά μου αλήθεια, σύμφωνα με αυτό που γράφω εκείνη τη στιγμή και όχι σύμφωνα με τον ειρμό αυτού που διαβάζει ένα κείμενο, την καταγράφω.

Άρα θα πρέπει να βρεθεί πρώτα μία κοινή συνισταμένη για το τι εστί αλήθεια.

Αλήθεια για παράδειγμα είναι πως φέτος τα έσοδα της ομάδας λόγω κρίσης είναι μειωμένα κατά 5 τουλάχιστον εκατ. ευρώ. Το είπε σε μία ανύποπτη φάση ο Μάκης Γκαγκάτσης και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Και μπακαλίστικα να δω τι παίζει με διαρκείας, μεμονομένα εισιτήρια, λιγότερους βαθμούς άρα μειωμένα τηλεοπτικά, κάπου εκεί θα μου βγει το νούμερο και λίγο παραπάνω… μπορεί. Δεν είναι η δικιά μου αλήθεια ή του Ζαγοράκη. Είναι μια αλήθεια γενική.

Αλήθεια είναι πως ένα σεβαστό ποσοστό του ποσού που δίνεται για ποδοσφαιριστές αφορά και στελέχη προηγούμενων ρόστερ τα οποία πληρώνονται από τα τρέχοντα έσοδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αν συνυπολογίσουμε πως υπάρχουν και μειωμένα έσοδα, αλλά και ένα καθεστώς σύμφωνα με το οποίο όλοι όσοι έφυγαν στους διακανονισμούς τους εμπλέκεται η ΦΙΦΑ. Άρα ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου μπουμπουνίσουν μία προσφυγή. Δεν είναι η δικιά μου αλήθεια, ούτε του Ζαγοράκη, ούτε του Βρύζα. Είναι μία αλήθεια γενική.

Όλα τα παραπάνω, μόλις καταγραφούν αναλυτικά, κατανοούμε όλοι πως η ομάδα παρά τη μείωση του μπάτζετ δεν βγαίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να το κατανοήσεις. Πλέον όμως για εμάς – τους ρεπόρτερ - έχει καταντήσει κουραστικό να καταγράφουμε τη δικιά μας αλήθεια και αυτοί που έχουν τα πραγματικά στοιχεία να μην τοποθετούνται δημοσίως. Έγω προσωπικά να χρεώνομαι τη δημιουργία κλίματος προς όφελος μίας όχι και τόσο ξεκάθαρης πολιτικής που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Όχι και τόσο ξεκάθαρης όχι γιατί θεωρώ πως σκοπίμως είναι θολή, αλλά επειδή νομίζω πως τα μυαλά που κινούν τα νήματα θόλωσαν μέσα από την πίεση που υπήρξε. Και λόγω κακών αποτελεσμάτων, υπάρχει
Keywords
Τυχαία Θέματα