Όμορφο αντίο, θα υπάρξει εις το επανιδείν;

Η σεζόν τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το μίνιμουμ των στόχων του. Αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, γιατί αν το δεις μισογεμάτο με όσα τράβηξε αυτή η ομάδα φέτος, πάλι καλά να λέμε.

Το ματς με την ΑΕΚ είχε από την μία ένα σύνολο αποφασισμένο και από την άλλη μια Ένωση που δεν βολεύεται στο να κυνηγά νίκη. Θα ήταν ιδεατό γι’ αυτή να προσπαθήσει να «κλέψει» αποτέλεσμα. Απ’ τη στιγμή που ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς, όλα έγιναν πιο εύκολα. Και ακόμη πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό που είχε αυτόν τον Κουίνσι. Το παλικάρι ίσως

να αδικείται στο ποδόσφαιρο, καθώς αν προπονηθεί λιγάκι τον κοντράρει στα ίσα τον Μπολτ. Τέτοια ταχύτητα έχουμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα. Στοιχείο που από μόνο του αρκεί για να κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημά μας.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, πήρε την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Σε ένα αντίο γεμάτο συγκινησιακή φόρτιση, κυρίως λόγω του Σωτήρη Νίνη. Ο μικρός που βούρκωσε (όπως και πολλοί άλλοι κι ας μην τους έδειξαν οι κάμερες) αποτελούσε και αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού που τον έχασε τόσο φθηνά και άδικα, επειδή πολύ απλά δεν μπορούσε να τον κρατήσει με την κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος.

Αυτό το αντίο (του Νίνη αλλά και άλλων παικτών που θα αποχωρήσουν απ’ το «τριφύλλι») φέρνει προβληματισμό. Διότι κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά, για το αν ο Παναθηναϊκός θα έχει έστω την φετινή ποιότητα από το καλοκαίρι και μετά. Μια ομάδα σωστά δομημένη, αλλά με εμφανείς αδυναμίες και ελλείψεις, που θα αποδυναμωθεί. Το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει κανείς, είναι ότι θα παραμείνει ο Φερέιρα και θα «χτίσει» με τον δικό του τρόπο τον νέο Παναθηναϊκό, με επιλογές φθηνές που θα αποδειχτούν λίρα εκατό (όπως ο Κουίνσι ή ο Ζέκα). Αλλά ας τα βλέπουμε όλα βήμα βήμα. Διότι αυτή τη στιγμή προέχει να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η άδεια συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Όσο οι μέρες περνούν και δεν γίνονται πληρωμές, οι πιθανότητες μειώνονται αισθητά. Και κατά συνέπεια η προσπάθεια για την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League θα αποδειχθεί πέρα για πέρα μάταιη. Δεν θέλουμε ούτε να σας ξενερώσουμε, ούτε να σας τσατίσουμε.

μως, αυτά είναι τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Παρά την προσπάθεια που καταβάλει η νέα διοίκηση, αβεβαιότητα παραμένει, τα λεφτά ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί… ζεστά στα ταμεία και τα προβλήματα μοιάζουν με λερναία ύδρα. Ένα λύνεις, δύο εμφανίζονται. Πάλι καλά να λέμε, πάντως, που υπάρχουν οι άνθρωποι για να παλεύουν για την επίλυση των προβλημάτων.

Το ματς με την ΑΕΚ, πέρασε. Ο στόχος επετεύχθη και πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στην κρίσιμη εβδομάδα που ακολουθεί. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα. Τόσο όσον αφορά την παραμονή του Φερέιρα, όσο και στο θέμα της αδειοδότησης. Επειδή αν δεν πληρωθούν οφειλές εντός των ερχόμενων ημερών κι αν δεν διακανονιστούν τα υπόλοιπα χρέη, το χάσαμε το τραίνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα