Ολυμπιακή Φλόγα: Διέσχισε τη Δυτική Ελλάδα

Το ταξίδι της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου συνεχίστηκε στη Δυτική Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας.

Το ιερό Φως φώτισε τα γαλάζια νερά του Ιονίου, στην Πάργα και την Ηγουμενίτσα, αλλά και τις κορφές της Πίνδου στα Ιωάννινα. Πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο μεσαιωνικό

κάστρο της Βόνιτσας, αλλά και στην γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», υπενθυμίζοντας τις εκπληκτικές δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος. Και φυσικά, έστειλε και πάλι τα πανανθρώπινα μηνύματα της για ειρήνη και συναδέλφωση των λαών.

Η Λαμπαδηδρομία το Σάββατο (12/5) ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά, μετά την επιστροφή από την Κρήτη και είχε πρώτο σταθμό την Πάτρα, όπου το βωμό άναψε η πρωταθλήτρια του μήκους Τόνια Στεργίου, τονίζοντας «ότι είναι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα».

Μετά μέσω της γέφυρας που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο και στην οποία Λαμπαδηδρόμοι ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Φούρας και το μέλος της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας, η Φλόγα έφτασε στην Αμφιλοχία, όπου πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι την υποδέχτηκαν.

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό καλωσόρισμα του Ολυμπιακού συμβόλου έγινε στην Βόνιτσα, με σύσσωμο τον πληθυσμό της πόλης να αφήνει τα σπίτια του και να περιμένει τους Λαμπαδηδρόμους. Παράλληλα οι μαθητές των σχολείων κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια τους και έραναν με λουλούδια τους δρομείς με το Ολυμπιακό Φως.

Ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση είχε η Λαμπαδηδρομία και στους επόμενους σταθμούς της, την Πρέβεζα, την Πάργα και την Ηγουμενίτσα, όπου ο Λαμπαδηδρόμος ο οποίος άναψε το βωμό, πέρασε μέσα από αψίδα κωπηλατικών κουπιών, προς τιμήν της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της κωπηλασίας Αλεξάνδρας Τσιάβου που κατάγεται από την πόλη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτέρευσε στα Ιωάννινα, όπου η υποδοχή της αργά το βράδυ του Σαββάτου δίπλα στην λίμνη, ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Την Κυριακή 13 Μαΐου η Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα και μέσω Κοζάνης, Βέροιας και Θεσσαλονίκης, θα καταλήξει στην Καβάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα