Οι Βάσκοι «τρομοκράτες» της Αθλέτικ στον τελικό του Europa!

Το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Βουκουρέστι (09/05) πήραν οι Βάσκοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Σαν Μαμές»!

Δύο γκολ (17΄, 46΄) «κέρασε» ο Φερνάντο Γιορέντε, πριν… πιει και ένα στο 88΄ ανατρέποντας για τους Ισπανούς το «2-1» της Λισαβόνας. Ο Φαν Βολφσβίνκελ είχε μειώσει προσωρινά για τους Πορτογάλους στο 44΄.

Αποφασισμένοι να δώσουν στους Πορτογάλους

να καταλάβουν σε ποιον… Λάκκο έπεσαν μπήκαν οι Βάσκοι αυτονομιστές στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας με το καλημέρα στην… τσέπη τα κλειδιά της αναμέτρησης. Έχοντας μεγαλώσει ωστόσο ανάμεσα σε «λιοντάρια», οι Πορτογάλοι, όχι μόνο δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά έβαλαν και αυτοί το… πόδι τους ώστε ο αγώνας να αποκτήσει έναν εξαιρετικό ρυθμό από το πρώτο σφύριγμα. Δεκαεφτά λεπτά ωστόσο αργότερα, σίγουρα θα το μετάνιωναν, βλέποντας τον Σουσαέτα να ξαποστέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά από εξαιρετικό κέρασμα του Γιορέντε με το στήθος μέσα στην περιοχή τους!

Από τη στιγμή που και ο Περεϊρίνια τρία λεπτά αργότερα δεν κατάφερε μετά από σέντρα του Καπέλ από τα αριστερά να τους κάνει να πουν… χαλάλι, ο ρυθμός… τένις που είχε αποκτήσει η αναμέτρηση μάλλον δεν ήταν για το καλό τους!

Κόντρα ωστόσο στη ροή του αγώνα και αφού ο Γιορέντε με γυριστό υποχρέωσε σε… πτήση τον Πατρίτσιο (42΄), ο Φαν Βολφσβίνκελ με ιδανικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι έστελνε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ιραϊθόθ για ένα ανέλπιστο 1-1 και τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας στον 7ο ουρανό!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν και το σκορ ημιχρόνου, ο Γιορέντε είχε διαφορετική άποψη και μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια στο 46΄ πρόσφερε απλόχερα ένα ακόμα γκολ ,αυτή τη φορά στον Γκόμεθ, ο οποίος δεν φάνηκε ακατάδεκτος ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Περισσότερα σε λίγο...

την εξέλιξη της αναμέτρησης: Αθλέτικ Μπιλμπάο -Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα