Οι Τέρι, Ραμίρες, Μεϊρέλες και οι άλλοι… (photos)

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο παρελθόν που έχουν χάσει μεγάλους τελικούς λόγω τιμωρίας και το Onsports με αφορμή τις απουσίες των Τζον Τέρι, Ραούλ Μεϊρέλες και Ραμίρες, σας τους θυμίζει.

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Τσέλσι απέναντι στην Μπαρτσελόνα και θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπάγερν Μονάχου ή Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί, δεν θα έχει όμως τη συμπαράσταση τριών πολύ

σημαντικών ποδοσφαιριστών της. Ο Τζον Τέρι αποβλήθηκε νωρίς από το παιχνίδι με τους Καταλανούς και έτσι δεν θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. Εκτός από τον Άγγλο διεθνή, ακόμα δύο παίκτες των «μπλε» θα χάσουν αυτό το μεγάλο ραντεβού. Ο λόγος για τον Ραμίρες και τον Ραούλ Μεϊρέλες, με τον Πορτογάλο μέσο να παρακαλάει στην κυριολεξία των διαιτητή της αναμέτρησης να μην τον τιμωρήσει.

Με αφορμή τις τιμωρίες των παικτών της Τσέλσι, το Onsports σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος με ποδοσφαιριστές να αποχωρούν ακόμα και δακρυσμένοι (Πάβελ Νέντβεντ) από τον αγωνιστικό χώρο, παρά του ότι η ομάδα τους πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Αντόνιο Μακέντα, Ράφαελ Γκορντίλο – Euro 1984

Τα δύο μεγάλα αστέρα της Ισπανίας ήταν τιμωρημένοι στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Γαλλία. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντόνιο Μακέντα, είχε σκοράρει δύο φορές στα προημιτελικά, απέναντι στην Γερμανία, ενώ είχε ισοφαρίσει και στα ημιτελικά απέναντι στην Δανία. Ο Ράφαελ Γκορντίλο, ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και χωρίς αυτούς τους δύο η ιστορία δεν θα είχε γράψει σε καμία περίπτωση τον τελικό της Ισπανίας με την Γαλλία του Μισέλ Πλατινί.

Αλεσάντρο Κοστακούρτα – Champions League, Μουντιάλ 1994

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα μπορεί να βρεθεί με ευκολία στην θέση με τον πιο άτυχο ποδοσφαιριστή για το 1994, αλλά ίσως και για τον 20ο αιώνα. Ο Ιταλός αμυντικός, δεν βρέθηκε στον μεγάλο τελικό της Αθήνας, απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ήταν τιμωρημένος. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι λίγους μήνες αργότερα θα έχανε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία, απέναντι στην Βραζιλία για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η κραυγή που έβγαλε μετά την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε, ακόμα κάνει την… βόλτα της στο «Τζάιαντς Στάντιουμ»…

Αντρέας Μέλερ – Euro 1996

Η πλειοψηφία των οπαδών της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, θα θυμούνται σίγουρα την αλαζονική συμπεριφορά του Αντρέας Μέλερ στην μεταξύ τους αναμέτρηση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Η εξιλέωση ήρθε στην ίδια αναμέτρηση, όταν ο Μέλερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, κάτι που σήμαινε ότι δεν θα αγωνιζόταν στον μεγάλο τελικό. Χωρίς αυτόν ήρθε ο Όλιβερ Μπίρχοφ να τον αντικαταστήσει και να πετύχει το «Χρυσό γκολ» στην παράταση απέναντι στην Τσεχία.

Λοράν Μπλαν – Μουντιάλ 1998

Ως μία από τις μεγαλύτερες αδικίες του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μπορεί να χαρακτηριστεί η απουσία του Λοράν Μπλαν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας το 1998. Έχοντας πάρει τον ρόλο του ηγέτη στους «τρικο

Keywords
Τυχαία Θέματα