Οι δυσκολίες, η βάση και η κλήρωση

Είναι με διαφορά τα πιο σουρεάλ Χριστούγεννα που έχω ζήσει και οι λόγοι είναι αρκετά σύνθετοι και δεν αφορούν μόνο τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία του οποίου κακά τα ψέματα εμπλέκεται πολλές φορές και η δική μου.

Πρώτα απ’ όλα, έχει λυγίσει το σύμπαν. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα παρά μόνο από φίλους μου που μου περιγράφουν μία κατάσταση ακραία, αλλά στη Θεσσαλονίκη

το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά. Δεν υπάρχει ρευστό για τίποτα.

Περπατάω στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κυρίως στη Τσιμισκή και δε βλέπω άνθρωπο να μπαίνει σε μαγαζιά.

Στη δημοσιογραφία μπάχαλο. Μία κατάσταση που δεν ξέρεις αν θα συμμαζευτεί ποτέ. Κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα αντέξει ακόμη, οκτώ στους δέκα απλήρωτοι και με πιθανές απολύσεις πάνω από το κεφάλι τους.

Τα βράδια στη πόλη είναι νεκρά. Ελάχιστα πράγματα, το ποτό δεν προχωρά, όλοι περιμένουν τις σχάρες μεσημεράκι να πιούνε καμιά ρετσίνα, να φάνε κανα κοψίδι και να κάνουν πως γιορτάζουν.

Οι καταστηματάρχες έχουν λυγίσει με το 23%, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ αυξάνονται σε βαθμό τέτοιο που να μη μπορούνε να βγάλουνε έναν καφέ χωρίς απόδειξη. Η εποχή που το αλισβερίσι ισορροπούσε πέρασε.

Δεν βλέπω καλά τα πράγματα, η τόγκα θα αρχίσει να πέφτει σύννεφο και η πολιτική σκηνή της χώρας δεν είναι σε θέση να συνεφέρει το πράγμα. Είναι κρυμμένη στη γυάλα της και ζει μέσα σε έναν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα … Χριστουγέννων, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μη παρασυρθεί. Στην ομάδα μου ετοιμάζονται θυσίες και κανένας δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποιες θα είναι αυτές.

Τα όσα πιάνω στον αέρα, μου λένε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ελαφρύνει το μπάτζετ του κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ για να μην έχει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Ήδη τα συμβόλαια Σπαντάσιο, Αρίας που λύθηκαν δίνουν μία ανάσα, αλλά αυτή δεν είναι αρκετή.

Θα πουλήσει, αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως τι θα πουλήσει; Τον Βιεϊρίνια; Τον Μαλεζά; Τον Σαλπιγγίδη; Θα ξεφορτωθεί συμβόλαια. Ποια; Του Κοντρέρας φαίνεται στον ορίζοντα. Κάτι ακούγεται και για Χαλκιά, ο οποίος θέλει να παίξει στο Ευρωπαϊκό, αλλά ο Μπόλονι έχει άλλες βλέψεις για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κλοιός έσφιξε και το επόμενο εξάμηνο θα έχει ξεκάθαρα υψηλότερο αγωνιστικό ρίσκο με μειωμένες λύσεις στα χέρια του Ρουμάνου και μία δύο λιγότερες ποιοτικές επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιους παίκτες, όπως ο Αρίας και ο Σπαντάσιο. Ποια η διαφορά του να έχεις τον Αρίας από τον Μπαλάφα π.χ. ή τον Ίβιτς από τον Σπαντάσιο; Στη δεύτερη περίπτωση ο Σέρβος ακόμη και στα άσχημά του είναι ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης.

Το πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς Κοντρέρας και Βιεϊρίνια αποτελεί ένα ερωτηματικό και ειδικά στη περίπτωση του Πορτογάλου και εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν τον πουλήσει ακριβά, μάλλον καλύτερα να προτιμηθεί άλλη πώληση. Αν υπάρξει.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόταση για πώληση στα χέρια του, αλλά θα του έρθει. Αυτός που κατ’ εμέ πιάνει τα χρήματα που χρειάζεται η ΠΑΕ για να συνέλθει και αξίζει ν

Keywords
Τυχαία Θέματα