Οι «μπέμπηδες» του Κωστένογλου

Αυτή μάλιστα. Ηταν ΑΕΚ. Πραγματική ΑΕΚ, μια ευρωπαία κυρία, όπως την έχει μάθει ο κόσμος της. Και το σημαντικότερο; Μια ομάδα γεμάτη νιάτα και ενθουσιασμό. Τα μωρά του Κωστένογλου, μια ομάδα με τον απίστευτο μέσο όρο των 23,2 ετών στην 11άδα της. Μια ομάδα που εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, επιβεβαιώνοντας προς όλους πως βελτιώνεται και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα...

Αναλογιστείτε ποιοι συγκροτούσαν την ΑΕΚ

στο Γκρατς. Με εξαίρεση τον 30άρη Κωνσταντόπουλο, οι υπόλοιποι δέκα είναι σχεδόν...αμούστακα παιδιά. Με τον μέσο όρο ηλικίας τους – αν εξαιρεθεί ο έμπειρος κίπερ – να πέφτει στο απίστευτο 20,2! Κανονικοί «μπέμπηδες», με εντυπωσιακό παρόν και λαμπρό μέλλον. Που πείθουν, πως παρά τα ατέλειωτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ αυτό το διάστημα, μπορεί να προσδοκά βάσιμα σε καλύτερες μέρες.

Ο Κωστένογλου αποδεικνύει στη πράξη και δίχως μεγαλοστομίες και μιζέριες που έβγαζε ο προκάτοχος του, πως αξιοποιείται στο έπακρο το δυναμικό μιας ομάδας. Εστω κι αν υποχρεώθηκε από τις συνθήκες, το δεδομένο είναι πως εμπιστεύθηκε παιδιά νεαρής ηλικίας και δίνει στην ΑΕΚ ανάσα για το μέλλον. Κάθε παιχνίδι αναδεικνύονται και νέοι «ήρωες», που τρελαίνουν κόσμο με τα κατορθώματα τους.

Το παιχνίδι της Αυστρίας ανέδειξε την σπουδαία προσωπικότητα που κρύβεται πίσω από τον Μαυρουδή Μπουγαϊδη. Ενα 18χρονο παιδί που προτίμησε την ΑΕΚ για να συνεχίσει τη καριέρα του και η ομάδα επένδυσε πάνω του, μολονότι ήταν τραυματίας όταν υπέγραψε. Επιβεβαίωσε τα σπουδαία προσόντα που διαθέτει ο Κλωναρίδης, πετυχαίνοντας ένα γκολ ποίημα που θα παίζεται στα χάι λάιτ των μεταδόσεων.

Το παιχνίδι αποτέλεσε έναν μονόλογο της ΑΕΚ. Απόλυτη κυριαρχία με στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαίρου που δεν έχουν να ζηλέψουν καμία ομάδα. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ατέλειωτα τρεξίματα, πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, αλληλοκάλυψη σε όλο το γήπεδο, οργανωμένη δουλειά από την άμυνα ως την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα