Οι 16 προπονητές του EURO

To EURO πλησιάζει και το Onsports σας παρουσιάζει τους 16 προπονητές των φιναλίστ της διοργάνωσης!

1ος όμιλος

Πολωνία-Φράντισεκ Σμούντα

Σαν ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να κάνει και πολλά πράγματα, ωστόσο με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας διαγράφει μια αξιόλογη πορεία.

Ο 63χρονος τεχνικός κάθεται από το 2009 στον πάγκο της συνδιοργανώτριας του ΕURO, με μεγαλύτερη του «προίκα» ως προπονητής τα δυο πρωταθλήματα με την Βίτζεβ Λοτζ και το ένα

με την Βίσλα. Έχει περάσει από τους πάγκους της Λέγκια και της Ομόνοιας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Έχει την πολύ δύσκολη αποστολή να προετοιμάσει την Πολωνία για το τουρνουά και όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, αν η ομάδα ότι δεν τα πάει καλά, τότε θα απολυθεί. Αν μη τι άλλο, έχει γνώση της κατάστασης…

Ελλάδα-Φερνάντο Σάντος

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό μας, ότι και να πούμε είναι λίγο.

Έγινε γνωστός στην ποδοσφαιρική Ευρώπη με την Πόρτο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατακτώντας το πρωτάθλημα με τους «Δράκους», ενώ το 2001 ήρθε στη χώρα μας για την ΑΕΚ για… μόνιμη εγκατάσταση!

Την επόμενη σεζόν η χημεία του δεν… κόλλησε με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο η Ελλάδα ήταν ο προορισμός του για ακόμη μια φορά.

Το 2004 επέστεψε στην ΑΕΚ, και με μια σύντομη παρένθεση στην Μπενφίκα το 2006, κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ για μια τριετία, μέχρι το 2010.

Τότε η ΕΠΟ, αποφάσισε να δώσει στον Πορτογάλο τεχνικό τα «κλειδιά» της Εθνικής ομάδας, θεωρώντας πως ο Πορτογάλος ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της και είχε απόλυτο δίκιο!

Ο Σάντος, οδήγησε την «γαλανόλευκη» στο EURO, κατακτώντας την πρώτη θέση στα προκριματικά, ενώ θα είναι στον πάγκο της Εθνικής μας μέχρι το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο παλμαρέ του υπάρχει ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας, δυο Κύπελλα Πορτογαλίας, ένα Κύπελλο Ελλάδας και δυο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Του ευχόμαστε ολόψυχα και ένα… Ευρωπαϊκό με την Εθνική!

Ρωσία-Ντικ Άντβοκάατ

Ένας… πραγματικός σπεσιαλίστας από Εθνικές ομάδες βρίσκεται στον πάγκο της «αρκούδας» και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολλανδό, Ντικ Άντβοκαατ.

Ο Άντβοκαατ, έχει προπονήσει την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας δις, ενώ έχει περάσει και από τις Εθνικές ομάδες των Νότια Κορέα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βέλγιο.

Η Ρωσία του… προέκυψε μετά την πολύ επιτυχημένη θητεία του στον πάγκο της Ζενίτ, όταν κατέκτησε το Europa League με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό σύνολο.

Το 2010 διαδέχθηκε στον πάγκο της Ρωσίας έναν άλλον… σπεσιαλίστα στις Εθνικές, τον Γκους Χίντινγκ.

Η Ρωσία πήρε την 1η θέση στα προκριματικά απέναντι σε Ιρλανδία, Σλοβακία, Αρμενία, Σκόπια και Ανδόρα ενώ ο Άντβοκαατ έχει στην τροπαιοθήκη του ένα πρωτάθλημα Ολλανδίας και ένα Κύπελλο (Αϊντχόφεν), δυο πρωταθλήματα Σκωτία και ισάριθμα Κύπελλα (Ρέιντζερς), ένα Λιγκ Καπ Σκωτίας, ένα πρωτάθλημα Ρωσίας, ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας, ένα Europa Leag

Keywords
Τυχαία Θέματα