Ομπράντοβιτς: «Είχε δίκιο ο Νίκολιτς»

Όταν το 1992 κατακτούσε την κορυφή της Ευρωλίγκας με την Παρτιζάν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να φανταστεί την καριέρα που θα επακολουθούσε.

Έχοντας πλέον φθάσει στην κατάκτηση οκτώ τίτλων, τους πέντε εκ των οποίων με τον Παναθηναϊκό, θεωρείται ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη. Είκοσι χρόνια μετά τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και τη νίκη των Σέρβων επί της Μπανταλόνα, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε στην ιστοσελίδα kurir-info.rs για εκείνη την επιτυχία, που ήρθε με σουτ του Σάσα Τζόρτζεβιτς, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Καλούμενος

να σχολιάσει τι σκέφτηκε εκείνη την ώρα, απάντησε: «Είπα τώρα ή ποτέ. Θεώρησα πως, ως νέος προπονητής που ήμουν τότε, δεν θα έπαιρνα τέτοια χαρά. Ωστόσο, θυμάμαι πως ήμουν στη γιορτή του Νίκολιτς, ο οποίος μου είχε πει: «Θέλετε περισσότερους τίτλους και είμαι σίγουρος πως θα τους κερδίσετε». Είχε δίκιο, όπως και σε ό,τι άλλο είχε πει». Είπε ακόμα…

Για το πόσο θεωρεί πως άλλαξε η καριέρα τους μετά την επιτυχία τους: «Είμαι σίγουρος πως κάτι άλλαξε, αλλά σίγουρα τονίζεται αυτή η κατάκτηση επειδή ήρθε με εμφατικό τρόπο».

Για τη συνύπαρξη των δύο Σάσα (Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς), οι οποίοι αν και δεν μιλούσαν εκτός παρκέ είχαν άριστη συνεργασία εντός: «Γνώριζα πως ήταν δύο χαρακτήρες που δεν τολμούσες να τους πιέσεις. Ωστόσο, ήμουν σίγουρος πως θα είχαμε κανονική σχέση, ήταν θέμα χρόνου. Όταν μιλούσαμε για το παιχνίδι όλα τα υπόλοιπα έμπαιναν στο παρασκήνιο».

Για την ακαδημία της Παρτιζάν: «Η επιτυχία της Παρτιζάν είναι μοναδικό. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ομάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα, να επαναλάβει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, ίσως κάποτε επαναληφθεί, αλλά μιλώντας σουρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 21,7 χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα