Ο Βαλβέρδε, ο Μπάγεβιτς και οι άλλοι! (photos)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φεύγει ισοφαρίζοντας τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στις κατακτήσεις κυπέλλων, αλλά έχασε τη μάχη των τίτλων, υπολειπόμενος μιας κατάκτησης πρωταθλήματος.

Τα επιτεύγματα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που είπε «αντίο» στον Ολυμπιακό, μόνο με αυτά του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο «λιμάνι»

μπορούν να συγκριθούν και δεν είναι σχεδόν βέβαιο πως αν έμενε παραπάνω θα τον είχε ξεπεράσει!

Ο Ισπανός αποχαιρετά, ισοφαρίζοντας τα Κύπελλα Ελλάδας και υπολειπόμενος μόνο ένα πρωτάθλημα στους τίτλους του με τους «ερυθρόλευκους» από τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Οι δυο τους μοιάζουν να είναι οι πιο επιτυχημένοι προπονητές που έχουν περάσει από την ομάδα του Πειραιά τόσο σε τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες, όσο και σε ποιότητα ποδοσφαίρου που έπαιξαν οι ομάδες τους.

Αναλυτικά οι προπονητές του Ολυμπιακού από το 1996/97, χρονιά που η ομάδα του Πειραιά ανέκαμψε και άρχισε τα σερί των πολλών συνεχόμενων πρωταθλημάτων.

Το βιογραφικό του καθενός στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ενισχύει γιατί ο Βαλβέρδε πήγε να γίνει Μπάγεβιτς:

Ντούσαν Μπάγεβιτς (καλοκαίρι του 1996-Νοέμβρης 1999 και 2004/05)

Τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας –δηλαδή δύο νταμπλ- έχει στο ενεργητικό του σαν προπονητής του Ολυμπιακού (1997, 1998, 1999, 2005 και 1999 και 2005 αντίστοιχα).

Στην Ευρώπη: Πρώτος γύρος Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1996/97), Όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ (1997/98), Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ (1998/99), πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τρίτος γύρος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1999/00), Φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2004/05). Μαζί του ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν στην Ευρώπη το 1998/99, όταν και παραλίγο να φτάσει στους «4».

Ερνέστο Βαλβέρδε (2008/09 και 2010/12)

Τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας –δηλαδή δύο νταμπλ- κατέκτησε ο Βάσκος, όντας προπονητής στον πάγκο των Πειραιωτών. Και στην Ευρώπη, όμως, δεν πήγε και άσχημα πλην του 2010/11. Και σε αυτό δεν έφταιγε αυτός, αλλά ο πρόωρος αποκλεισμός της από το Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο του 2010 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όταν και τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Έβαλντ Λίνεν.

Την πρώτη του χρονιά απέτυχε να βρεθεί αντί της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια συνεχής παρουσίας των «ερυθρόλευκων» σε αυτούς. Ωστόσο, οδήγησε τους πρωταθλητές στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας σπουδαίες και μεγάλες σε έκταση του σκορ νίκες (Ολυμπιακός – Μπενφίκα 5-1 και Ολυμπιακός – Χέρτα Βερολίνου 4-0).

Φέτος, στην αποχαιρετιστήριά του σεζόν στο λιμάν,ι κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τους ομίλους και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στους «8» ή και παραπάνω στο Γιουρόπα Λιγκ, αν δεν αποκλειόταν από τη Μέταλιστ.

Στα συν του ότι ουδέποτε αποχώρησε μεσούσης της περιόδου ή ανέλαβε έχοντας ξεκινήσει πριν αυτόν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, κά

Keywords
Τυχαία Θέματα