Ο Ταμουρίδης σταθερά 3ος στην γενική

Μετά και το 4ο ετάπ του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο Γιάννης Ταμουρίδης έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη.

Στο 4ο ετάπ, απόστασης 150χλμ, από την Αρχαία Ολυμπία στα Καλάβρυτα νικητής είναι ο 27χρονος Ιταλός Ρομπέρτο Τσέζαρο με χρόνο 4ώρες, 6 λεπτά και 49 δεύτερα. Δεύτερος ήταν ο Ουκρανός Αρτεμ Τόπτσανιουκ με 4.06.52

και τρίτος ο Ιτσέμ Σαμπάν από την Αλγερία με 4.06.57. Στο ίδιο γκρούπ με ενιαίο χρόνο 4.07.06 τερμάτισαν ο Χάρης Καστραντάς (7ος), ο Γιάννης Ταμουρίδης (8ος), ο Γιώργος Μπούγλας (10ος), ο Πέτρος Γκαζώνης (15ος), ο Νίκος Ιωαννίδης (22ος) και ο νικητής του προηγούμενου ετάπ, Περικλής Ηλίας (23ος).

Ο Ταμουρίδης έχει διαφορά 56 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο της γενικής Ρόμπερτ Βρέτσερ που έχει χρόνο 14ώρες 26.12. Δεύτερος είναι ο Νταβίντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Αρτεμ Τόπτσανιουκ ήταν και ο κυρίαρχος του βουνού, καθώς κέρδισε και τα δύο σπριντ ανάβασης (στο 62ο χλμ μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας και στα Καλάβρυτα 19 χλμ πριν τον τερματισμό) και πήρε την κόκκινη φανέλα από τον Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση.

Στη γενική ατομική κατάταξη της κατηγορίας νέων ποδηλατών κάτω των 23, προηγείται ο Χάρης Καστραντάς, με δεύτερο το Γιώργο Μπούγλα και τρίτο τον Πέτρο Γκαζώνη.

Το 5ο και τελευταίο ετάπ του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα διεξαχθεί αύριο με εκκίνηση την Κόρινθο και τερματισμό την Πλατεία Κοτζιά μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας απόστασης 104 χλμ. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Παραλία Καλάμια (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) στις 10 :00 και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Λουτρά Ωραίας Ελένης, Αγιοι Θεόδωροι, Κινέτα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού.

Keywords
Τυχαία Θέματα