Ο Σηφάκης, ο Κακουτά και η μάχη του τίτλου...

19:51 7/1/2012 - Πηγή: OnSports

Άλλη μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας περιμένει αύριο τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας στο “Καυτανζόγλειο”. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο “Καραϊσκάκη”, το συγκρότημα του Βαλβέρδε να έκανε επίδειξη δύναμης και να κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση 6-0, ωστόσο, οι Μαυραετοί προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

και είναι σίγουρο ότι θα προβάλουν μεγαλύτερη αντίσταση.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι από αυτά που οι “ερυθρόλευκοι” έχουν -θεωρητικά- στα χέρια τους, αν δεν επιτρέψουν να συμβεί το αντίθετο, όπως είχαν κάνει πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε μέχρι τώρα, οι πρωταθλητές έχουν αποδείξει ότι και φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό, όμως, θα συμβεί μόνο αν δεν σκορπίσουν άλλους ανόητους βαθμούς, όπως έκαναν σε ορισμένα παιχνίδια του πρώτου γύρου με κορυφαίο παράδειγμα τον αγώνα με τον ΟΦΗ και βρουν γρήγορα το ρυθμό που είχαν πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Ολυμπιακός, τους τελευταίους μήνες, έχει αλλάξει. Η παρουσία του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ως άλλος Μοδέστο, ήρθε από το... πουθενά να καλύψει τις τρύπες στη μεσαία γραμμή και πλέον έχει εξελιχθεί σε υπερπολύτιμη μονάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το διάστημα, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν και καλό ποδόσφαιρο να παίξουν, αλλά και να αγωνίζονται χωρίς τον μόνιμο εγκέφαλό τους από πέρυσι, Αριέλ Ιμπαγάσα.

Παράλληλα, από την ενδεκάδα έχουμε... χάσει τελευταία και τον Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος δεν έβγαινε ούτε λεπτό στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτές οι δύο σημαντικές αλλαγές, σε συνδυασμό με τη γενικότερη συμπεριφορά του Ολυμπιακού, αλλά και την παρουσία σχεδόν όλων των παικτών, άλλων περισσότερο κι άλλων λιγότερο, φανερώνουν και τη διαφορά των πρωταθλητών από τις άλλες διεκδικήτριες του τίτλου.Για να το γράψω πιο απλά το βάθος στον πάγκο δείχνει... τίτλο!

Στο κομμάτι της μεταγραφικής αναζήτησης, δύο είναι τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει τις τελευταίες ημέρες. Το πρώτο είναι του Γάλλου εξτρέμ Γκαέλ Κακουτά και το δεύτερο του διεθνούς πορτιέρο Μιχάλη Σηφάκη. Ο πρώτος, αν τελικά αποκτηθεί, μπορεί να αποδειχθεί νέα περίπτωση Μιραλάς, αλλά και νέα περίπτωση Ντάρμπισιρ, με ό,τι καλό ή κακό μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προσανατολιστεί σε μία πιο έμπειρη και πιο σίγουρη επιλογή από το να πάρει το ρίσκο με τον πιτσιρικά της Τσέλσι, ο οποίος, όμως, έχει περίσσιο ταλέντο και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί "λίρα εκατό", αν έρθει τελικά, και αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Όσο για τον Μιχάλη Σηφάκη, καιρό τώρα ήταν προφανές ότι η περίπτωσή του θα προκριθεί σε σχέση με τις υπόλοιπες για μια σειρά από σημαντικούς λόγους. Πρόκειται για Έλληνα πορτιέρο, με θητεία στον Ολυμπιακό, σε καλή ηλικία και με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι. Από τη στιγμή που είναι “καθαρός” και ο ιατρικός του φάκελος, θα μου προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, αν τελικά δεν α

Keywords
Τυχαία Θέματα