Ο Μήτρογλου, ο Χιώτης, ο «Φέτφα» και το Euro

Το πρωτάθλημα τελείωσε. Ο τίτλος είχε ξεκαθαρίσει προ πολλού και χθες (22/4), μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής, μάθαμε και για τις ομάδες που υποβιβάζονται. Ξεκινούν άμεσα τα play offs, ωστόσο στο δικό μου μυαλό το μόνο που υπάρχει είναι το επερχόμενο EURO...

Περίπου πενήντα μέρες πριν την έναρξη του EURO, το πρώτο θέμα συζήτησης στις τάξεις των διεθνών είναι οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος.

Κάποιοι, όπως οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χολέμπας, Σαμαράς, Τοροσίδης, Φωτάκης, Παπαδόπουλος Αβραάμ και Κυριακός, Γκέκας, και αρκετοί άλλοι έχουν ήδη… ανανεώσει τα διαβατήριά τους και θα εκπροσωπήσουν την Εθνική μας στην Πολωνία.

Κάποιοι άλλοι, όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα φορέσουν το Εθνόσημο τον Ιούνιο. Ο λόγος για τους Κώστα Μήτρογλου, Διονύση Χιώτη, Γιάννη Φετφατζίδη και άλλους… Ο Πορτογάλος είναι ο αρμόδιος, οπωσδήποτε, να κρίνει ποιοι πρέπει να πάνε στην Πολωνία και ποιοι όχι, ωστόσο θεωρώ ότι οι τρεις προαναφερθέντες – γι’ αυτό χρησιμοποίησα και τα ονόματά τους – αξίζουν να βρίσκονται μεταξύ της τελικής 23άδας.

Ο «πιστολέρο» έβγαλε μόνος του τον Ατρόμητο στα play offs. Όχι; 16 γκολ πέτυχε ο άνθρωπος. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πρώτος σκόρερ. Για ρίξτε μια ματιά στον αριθμό των γκολ των αντίστοιχων των προηγούμενων ετών. Είναι «περίπτωση». Είναι αλήθεια αυτό. Το ξέρουν και οι… πέτρες, όμως, στο χορτάρι είναι «κίλερ» και τα γκολ του θα χρειαστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που ο Γκέκας δεν θα είναι στη μέρα του.

Για τον Σάκη Χιώτη μίλησαν οι επεμβάσεις του. Όλοι τον είδαμε στο Champions League. Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται κατά τη γνώμη μου στην καλύτερη κατάσταση απ’ οποιονδήποτε άλλο στη θέση «1» και όχι μόνο πρέπει να βρίσκεται στην αποστολή, αλλά και κάτω από τα δοκάρια σε όλα τα παιχνίδια. Ούτε ο Καρνέζης, ούτε ο Καπίνο, ούτε ο Τζόρβας, ούτε ο Σηφάκης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος τερματοφύλακας έκανε καλύτερη σεζόν από τον Χιώτη.

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη δεν ισχύουν τα παραπάνω, καθώς δεν πραγματοποίησε ούτε τη σεζόν του Μήτρογλου, αλλά ούτε και αυτή του Χιώτη. Αν, δηλαδή, μείνει εκτός EURO δεν θα είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη. Εξάλλου, ο Χριστοδουλόπουλος φαίνεται να έχει βγάλει «φτερά» και δύσκολα δεν θα βρίσκεται στην 23άδα (και αν θέλετε τη γνώμη μου στη 11άδα). Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ξέρει πολλά… κιλά μπάλα και αυτό το ξέρει καλά ο Σάντος, όμως, όπως προανέφερα, δεν έκανε πολλά παιχνίδια φέτος και έτσι ενδέχεται να μείνει εκτός.

Ευτυχώς για τον ίδιο τελείωσε με το δεξί το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα γκολ και πραγματοποιώντας, παράλληλα, εξαιρετική εμφάνιση στο Περιστέρι. Λέτε να είναι αρκετά και να κληθεί τουλάχιστον στην προετοιμασίας της Εθνικής, στην Αυστρία;

Για να δούμε;

Keywords
Τυχαία Θέματα