Ο «μαγικός» μαέστρος του Ολυμπιακού! (photos+videos)

Ο Άριελ Ιμπαγάσα είναι ένα από τα… κορυφαία «όπλα» στην… φαρέτρα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, καθώς αποτελεί τον «εγκέφαλο» στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο Λατίνος μαέστρος κλείνει σήμερα τα 35 του χρόνια και το Onsports σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής περνάει στους Πειραιώτες τη δεύτερη… εφηβεία του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές

εμφανίσεις, οι οποίες του έχουν… κολλήσει χαρακτηρισμούς όπως «μάγος» για τις εξαιρετικές του μεταβιβάσεις, «μπαλαντέρ» για την ικανότητά του να… μοιράζει προς πάσα κατεύθυνση το παιχνίδι και «μαέστρος» για τον τρόπο που… διευθύνει την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Άριελ Ιμπαγάσα παίρνει τις… μπαγκέτες του, προετοιμάζει τις κινήσεις του και με το σφύριγμα της έναρξης κουνάει ρυθμικά τα χέρια του, καθοδηγώντας αρμονικά και βάσει πλάνου τους συμπαίκτες του, όπως ακριβώς λειτουργεί και ένας μαέστρος κατά την διάρκειας μίας συναυλίας.

«Καθήκον ενός καλού μαέστρου είναι η ικανότητά του να βρει τον ιδανικό τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτεί τις προσωπικές δεξιότητες, αλλά και τα στοιχεία εκείνα του προσωπικού στυλ παιξίματος και να τα χαλιναγωγήσει στην υπηρεσία του αρχικού του οράματος», αναφέρει σε έκθεσή του ο ιδρυτής και Διευθυντής του φωνητικού συνόλου «Νεύμα», Νικόλας Μπογιατζής για το πολυσχιδή ρόλο του μαέστρου.

Οι «ποδιές» του «σωλήνα»

Ο Λατίνος ποδοσφαιριστής είδε για πρώτη φορά το φως της μέρας στις 27 Οκτωβρίου του 1976 σε μία συνοικία του Μπουένος Άιρες, της μεγαλύτερης πόλης και πρωτεύουσας της Αργεντινής. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά… βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομών της Λανούς, εκεί όπου… κόλλησε το προσωνύμιο «El Cano», το οποίο στα ισπανικά σημαίνει σωλήνας.

Σε ένα παιχνίδι του Άριελ Ιμπαγάσα με την ακαδημία της ομάδας, ένας περαστικός είδε τον Αργεντίνο να περνάει τον αντίπαλό του με «ποδιά» κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να τον φωνάξει «Κάνιο», όνομα που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Συλλογή... τίτλων

Σε ηλικία 18 ετών, το 1994, «χτύπησε» την πόρτα της πρώτης ομάδας της Λανούς και λίγους μήνες αργότερα αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη του συλλόγου, έχοντας ήδη… γράψει στο ενεργητικό του μια εξαιρετική παρουσία με την Εθνική Αργεντινής Κάτω των 20 στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο προπονητής που πίστεψε όσο κανένας άλλος στην αξία του Άριελ Ιμπαγάσα ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο πρώην τεχνικός ηγέτης του Άρη, ανέλαβε την Λανούς το 1995 και καθιέρωσε στο αρχικό σχήμα τον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή. Η «Γκρανάτε» την ίδια χρονιά έφτασε στην κατάκτηση του «Copa Conmebol», της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Λατινική Αμερική. Αντίπαλος στον τελικό ήταν η Ιντεπεντιέντε από την Κολομβία.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Λανούς επικράτησε με 2-0 με τον Άριελ Ιμπαγάσα να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ενώ στον επαναληπτικό, οι Κολομβιανοί επικράτησαν με 1-0 χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

{youtube}iIV2LnvALbM{/youtube}

Το ταξίδι στην Ευρώπη

Δύο χρόνια αργότερα, ο

Keywords
Τυχαία Θέματα