Ο Γολγοθάς του Άγγελου

16:37 2/4/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι. Το φετινό πρωτάθλημα θα το θυμόμαστε εκτός των άλλων και λόγω της επιστροφής του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Μακεδόνας τεχνικός μετά από 7 χρόνια επέστρεψε στο πρωτάθλημά μας και έβγαλε εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΣ Γιάννενα στην κατηγορία. Όπως ο ίδιος ομολόγησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Παναιτωλικού, η δουλειά που του ανέθεσε ο Χριστοβασίλης ήταν ή πιο δύσκολη που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκε τελικά πως ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του, απλά χρειαζόταν τα πρώτα μεγάλα αποτελέσματα

που θα έκαναν τους παίκτες του να πιστέψουν σε αυτόν. Τα πράγματα στη χώρα μας είναι περίεργα. Ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου οι κρίσεις γίνονται πολύ εύκολα, από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους ενδιαφέρονται επιδερμικά για το αντικείμενο και η πίεση προς τους προπονητές είναι μεγάλη.

Ο Αναστασιάδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από απουσία μεγαλύτερη των 7 ετών, ανέλαβε μια ομάδα με κακούς αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, η οποία φανερά δεν είχε δουλέψει στη μεσοαμυντική της λειτουργία. Το πρώτο του παιχνίδι ο Άγγελος το έδωσε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στη συνέχεια στο Καραϊσκάκης, μεσολάβησε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και ακολούθησε ο αγώνας στο Βικελίδης.

Ο Αναστασιάδης προσπάθησε άμεσα να μάθει τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν με τη μπάλα. Την ΑΕΚ την έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στο μισό γήπεδο, στο Καραϊσκάκης έδωσε την απίστευτη εντολή (πιθανότατα για να δείξει τη νοοτροπία του) στα στημένα του Ολυμπιακού τέσσερις παίκτες να μένουν στη σέντρα. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το πήγε στο 60% κατοχής και στο Βικελίδης δέχτηκε μόλις μία ευκαιρία.

Όπως καταλαβαίνεται το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Και σε ένα φυσιολογικό πρωτάθλημα αυτός ο χρόνος θα έπρεπε να δοθεί στο νέο προπονητή, για να μάθει τους παίκτες του και να κατασταλάξει στο σχέδιο πάνω στο οποίο θα χτίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία της ομάδας. Στην Ελλάδα κάποια πράγματα δεν είναι τόσο αυτονόητα όσο ορίζει η απλή λογική. Ένας προπονητής, με όποιο πρόγραμμα και αν ξεκινάει αν σε 4 παιχνίδια δεν έχει κερδίσει δέχεται πίεση.

Ο Αναστασιάδης δέχτηκε κριτική. Γράφτηκαν άρθρα που κατηγορούσαν τις προπονήσεις του ως παλαιολιθικές (παρεμπιπτόντως η ομάδα του πιθανότατα σήμερα να έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση στο πρωτάθλημα). Εν έτει 2012 κατηγορήθηκε που δεν χρησιμοποιεί καθαρό στράικερ και εγκληματεί που δεν χρησιμοποιεί τον Μπακαγιόκο. Στο κείμενό μου μετά το 0-0 που έφερε με τον ΟΦΗ είχα γράψει πως αντικατέστησε τον Μπακαγιόκο παρότι έψαχνε το γκολ για τη έβλεπε πως δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και με τον τρόπο που αυτός έπαιζε ανάγκαζε τους συμπαίκτες του να πηγαίνουν σε σέντρες.

Στη συνέχεια επιλογή του στην επίθεση ήταν ο Βίλα και ο Αλβανός επιθετικός τον δικαίωσε με τα καθοριστικά του τέρματα, περισσότερο όμως πρόσφερε με τη συμμετοχή που είχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Για να επιστρέψουμε όμως στην δύσκολή εποχή της συνεργασίας του Άγγελου μ

Keywords
Τυχαία Θέματα