Ο Γκόμεζ, ο Μέσι και οι… άλλοι!

Ο Μάριο Γκόμεζ με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε στην νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 7-0 επί της Βασιλείας, μπήκε στο «κλειστό» κλαμπ των παικτών που έχουν πετύχει ανάλογη επίδοση, ενώ έφτασε πολύ κοντά στον… Λιονέλ Μέσι!

Ο Γερμανός άσος, ο οποίος είναι σε δαιμονιώδη φόρμα την φετινή σεζόν, δεν σταμάτησε να… πυροβολεί την άμυνα της Βασιλείας, οδηγώντας τους Βαυαρούς στα προημιτελικά του Champions League, ενώ λίγο έλειψε

να φτάσει στο… απόλυτο ρεκόρ των πέντε γκολ, που πέτυχε πριν από λίγες ημέρες ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα!

Πρώτος… διδάξας των καρέ τερμάτων ήταν ο μεγάλος Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος τη σεζόν 1992-93 είχε σκοράρει τέσσερα γκολ στη νίκη με 4-0 της Μίλαν επί της Γκέτεμποργκ.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε ο Σιμόνε Ιντζάγκι να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φαν Μπάστεν, καθώς τη σεζόν 1999-2000 είχε πετύχει στη νίκη με 5-1 της Λάτσιο επί της Μαρσέιγ τέσσερα γκολ.

Ο Ντάντο Πρσο της Μονακό είχε σκοράρει και εκείνος τέσσερα γκολ στη νίκη της Μονακό επί της Λα Κορούνια με το… διαστημικό 8-3 το 2003, ενώ ακολούθησαν οι Φαν Νίστελρόι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σπάρτα Πράγας 4-1, 2004), Αντρέι Σεφτσένκο (Φενέρμπαχτσε-Μίλαν 0-4, 2005).

Ο Λιονέλ Μέσι, το 2010 δίνει το πρώτο… δείγμα ότι θα κάνει ρεκόρ το 2010 απέναντι στην Άρσεναλ και στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-1, ενώ την φετινή σεζόν ο Γκόμεζ έγινε ο δεύτερος που πέτυχε 4 γκολ, καθώς είχε προηγηθεί ο Μπαφετιμπί Γκομίς της Λιόν στην… περίεργη νίκη με 7-1 των Γάλλων στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό!

Να σημειώσουμε πως τα καρέ τερμάτων που αναφέρουμε είναι για το Champions League, δηλαδή από το 1992, ενώ το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος… φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Μπάγερ Λεβερκούζεν πριν λίγες ημέρες στη νίκη των Καταλανών με 7-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα