«Ο Χονδροκούκης έχει υψηλές προσδοκίες»

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Στίβου, ο Δημήτρης Χονδροκούκης μιλά πλέον ανοικτά για μετάλλιο στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

«Λίγα χρόνια νωρίτερα μετείχα σε ένα μικρό μίτινγκ στην Φινλανδία και στο περιθώριο επισκεφτήκαμε το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα διεξαχθεί εφέτος το Ευρωπαϊκό. Απλά κάθησε και 'ρούφηξα' τις εικόνες, σκεφτόμουν πόσο όμορφα ήταν και πόσο θα

ήθελα να αγωνιστώ εκεί» είπε ο 24χρονος άλτης του ύψους που πριν ένα μήνα κατέκτησε στην Κωνσταντινούπολή το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ανέτρεψε τα δεδομένα με εκείνο το χρυσό 2,33μ., και δημιούργησε προσδοκίες για το Ευρωπαϊκό του ανοικτού. «Το να σκέφτομαι ότι θα πάρω μετάλλια είναι κάτι νέο για μένα, ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Στην Κωνσταντινούπολη δεν περίμενα να νικήσω ήθελα απλά να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν είμαι απαισιοδοξος άνθρωπος απλά σκεφτόμουν ρεαλιστικά,αφού υπήρχαν καλύτεροι άλτες από εμένα με καλύτερα ατομικά ρεκόρ.

Αν κάποιοι είχαν ισοφαρίσει τα ατομικά τους ρεκόρ δεν θα ήμουν στο βάθρο αλλά μετά το 2,31μ. αυτοσυγκεντρώθηκα»

Αναφερόμενος στο φορτωμένο αγωνιστικά καλοκαίρι είπε: «Είμαι χαρούμενος για το μετάλιο αλλά δεν πρέπει να ενθουσιαστώ και πολύ. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει και έχω μπροστά μου το Ελσίνκι και το Λονδίνο».

Οσο για το ότι ξεπέρασε τον Λάμπρο Παπακώστα που είχε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο κλειστού, αλλά και ότι απειλεί το ρεκόρ του, 2,36μ., ο Χονδροκούκης είπε: «Εχω μεγάλο σεβασμό για τον Παπακώστα, ήταν μεγάλος άλτης και το ρεκόρ του είναι σημαντικό αλλά τώρα είμαστε δύο άλτες εγώ και ο Κώστας Μπανιώτης. Είμαι σίγουρος ότι θα σπρώξουμε ο ένας τον άλλο για καλύτερες επιδόσεις και ίσως καταρρίψουμε το ρεκόρ».

Keywords
Τυχαία Θέματα