Ο Αρτεάγκα ήταν Άγιος!

Όποιος αγαπάει πραγματικά τον Παναθηναϊκό οφείλει να είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για το μπασκετικό του καμάρι. Εξάλλου, η υπερπροσπάθεια και η τεράστια εμφάνιση στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε ο …εχθρός.

Όπως, ουδείς, μπορεί να τολμήσει ν’ αμφισβητήσει πως αυτό που συνέβη στο παρκέ του «Σινάν Ερντέν» παραπέμπει σε μια …μπασκετική «ληστεία».

Αδυνατώ να καταλάβω το γιατί. Δεν χωράει ο νους γιατί δεν αφήνουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης να λύσουν τις διαφορές τους αντρίκεια;

Υπάρχει άραγε έστω ένας άνθρωπος που σέβεται τις μπασκετικές του γνώσεις, που γνωρίζει το άθλημα, που δεν είδε τι συνέβη; Αισθάνομαι αηδία να κάθομαι μετά από έναν ημιτελικό Ευρωλίγκας να γράφω για τη διαιτησία. Παρόλα αυτά, ακόμη και ο Άρτεάγκα του Βερολίνου φαντάζει Άγιος, σε σχέση με αυτά που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ισπανός Χοσέ Μάρτιν προφανώς δεν βρέθηκε και στην «καλή» του ημέρα, ενώ ο πολύπειρος Καρλ Γιούνγκεμπράντ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.


Από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά ξεκίνησε το …πάρτι. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε φάουλ ούτε με αίμα, όπως στην περίπτωση του Καιμακόγλου, ενώ ο Τσαρτσαρής βγήκε μισολιπόθυμος από το παρκέ. Στη φάση δε, που έκρινε το ματς ο Σβεντ έχει βγάλει τη μπάλα μοναχός του, η κατοχή δε δίνεται σωστά και ο Τεόντοσιτς κάνει το 65-64, ο οποίος μετά κάνει καταφανέστατα βήματα, αλλά αντί αυτού κερδίζει και φάουλ.

Επαναλαμβάνω είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τρεις τύπους που φορούν τα γκρίζα, ωστόσο σ’ αναγκάζουν. Αυτοί έσβησαν το απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού, αυτοί ακύρωσαν το τρομερό ματ του Ομπράντοβιτς στον Καζλάουσκας και δεν άφησαν τον συγκλονιστικό Καιμακόγλου να χαρεί την εμφάνιση του. Γιατί, στην τελική ποιος θα το θυμάται μετά από λίγο καιρό; Η ιστορία έγραψε.

Παρόλα αυτά οι Πρωταθλητές παραλίγο να κερδίσουν, όμως η τύχη δε χαμογέλασε στον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος άλλοτε θα κάρφωνε μπροστά στον Σισκάουσκας και ο Μήτσος δεν μπόρεσε να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση. Α! Και κάτι άλλο. Πόσο τεράστιος παίκτης είναι ο Γιασικεβίτσιους; Πόσο;
ΥΓ: Για τον κόσμο τι να πει κανείς; Όσοι ήταν όλοι μαζί Ισπανοί, Ρώσοι και ολυμπιακοί ήταν μόνοι τους. Αυτό είναι πίστη και αγάπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα