Ντεφορμέ ο Δωνης

Χαίρετε κύριοι,

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Νίνη ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Περιστέρι και θέλει πλέον έναν πόντο με την ΑΕΚ για την πρώτη θέση που του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδό του στο Champions League.

Το

τέρμα που πέτυχε ο Νίνης το πανηγύρισε βγάζοντας από μέσα το θυμό. Το παιδί έχει τραβήξει πολλά και το ευτύχημα είναι πως δείχνει πως ξεπέρασε το σοβαρό του τραυματισμό στον χιαστό. Σίγουρα τον βόλεψε πως το παιχνίδι πήγε σε αργό τέμπο. Ακόμα περισσότερο που η τακτική του Δώνη άδειαζε το κέντρο του Ατρομήτου και έδινε χώρο στον ίδιο. Είναι όμως φανερό πως ο Σωτήρης επανήλθε και πλέον ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του.

Πρώτος του στόχος να είναι έτοιμος για να πάρει φανέλα βασικού στο Euro. Η συζήτηση για την Εθνική θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα, είναι όμως δεδομένο πως είναι κομβικό στο Euro ο Νίνης να μπορεί να πάρει φανέλα βασικού και να του δοθεί ο ρόλος που του είχε δώσει ο Σάντος στο άτυχο για τον ίδιο παιχνίδι στο Ισραήλ. Δηλαδή να παίξει στα δεξιά πάνω από την τριάδα του άξονα και να λειτουργήσει ως τέταρτος χαφ. Όπως είπαμε η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής.

Νομίζω πως την Τετάρτη ο Δώνης ήταν ντεφορμέ. Ο προπονητής του Ατρόμητου που πιθανότατα μετά τον Άγγελο να είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής (δεν έχουμε και πολλούς), έδωσε το παιχνίδι στον Φερέιρα. Η επιλογή του να παίξει για 90 λεπτά με δύο στράικερ ουσιαστικά έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Μήτρογλου, άφησε τον Ατρόμητο με λιγότερο παίκτη στο κέντρο και ελευθέρωσε τον Νίνη που λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί σε διάρκεια τους χώρους που είχε. Ο Δώνης ήταν γενικά σε σύγχυση. Πέρα από την επιλογή των δύο κυνηγών που τη διατήρησε μέχρι τέλους, στο δεύτερο ημίχρονο με τις κινήσεις του έβγαλε εκτός λειτουργίας ομάδας τους μέχρι τότε δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Η επιλογή του να βγάλει τον Γιαννούλη και να περάσει στη θέση του τον Ιγκλέσιας με επιείκεια την χαρακτηρίζω εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν λες και ο Δώνης δεν έβλεπε το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο εξουδετέρωσε τον Επστάιν που ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του το πρώτο ημίχρονο, καθώς τον γύρισε αριστερό μπακ, και αχρήστευσε τον Δημούτσο απομονώνοντάς τον στα δεξιά της επίθεσης. Δημιουργώντας 4 δυσλειτουργικά αργά δίδυμα δίνοντας το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Στα δεξιά ο βαρύς για μπακ Νάστος ντουμπλαρίστηκε από τον Δημούτσο που σαν εξτρέμ χάνει τη δύναμή του.

Στα αριστερά ο Επστάιν έμεινε χωρίς λόγο πίσω, έχασε την ορμή του και μπροστά του πήγε ο Καραμάνος που γενικά έχει μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι. Στην επίθεση το δίδυμο Μήτρογλου, Αναστασάκος αλληλοεξουδετερώνονταν και οι Σφακιανάκης, Ιγκλέσιας συντελούσαν ένα βαρύ δίδυμο που δεν μπορούσε να πιέσει στη μπάλα και έδινε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να έχει ελεύθερο παίκτη στον άξονα και παραπάνω παίκτη στο κέντρο. Όχι πως διάβασε ο Φερέιρα τα λάθη του Δώνη και τα εκμεταλλεύτηκε, απλά μετατράπηκε σε τόσο αργή ομάδ

Keywords
Τυχαία Θέματα