Νίκη για Ελλάδα και όλα για όλα με Πορτογαλία

19:22 6/7/2012 - Πηγή: OnSports

Την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2013 πήρε η Ελλάδα μετά τη νίκη της με 4-1 επί της Εσθονίας και θα παίξει τα… ρέστα της με την Πορτογαλία για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας έμεινε η Εθνική ομάδα νέων της Ελλάδας. Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα έκανε μία μεστή εμφάνιση

στη 2η αγωνιστική του Euro και απέναντι στους διοργανωτές Εσθονούς, επικράτησε 4-1 φτάνοντας τους τρεις βαθμούς.

Με αυτό το αποτέλεσμα, όλα θα κριθούν για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου όπου αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη η πρόκριση είναι δεδομένη, ενώ με ισοπαλία θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων που έχουν οι δύο ομάδες στα παιχνίδια τους.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελλάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαυρίας έκανε ωραία ενέργεια με τη σέντρα του να βρίσκει τον Κουρμπέλη ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η ανωτερότητα της Εθνικής επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Τότε, ο Μαυρίας έκανε ωραίο τακουνάκι στον Σταφυλλίδη ο οποίος με ωραία σέντρα βρήκε τον Κατίδη ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Όλα τελείωσαν, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Συγκεκριμένα στο 55’ ο Λυκογιάννης που είχε μπει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με ωραία σέντρα βρήκε τον Φουρλάνο ο οποίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» τη νίκη για την ομάδα μας.

Από εκεί και πέρα ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας νέων, αποφάσισε να προβεί σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκαριστεί η ομάδα, η οποία όμως, δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια και διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμα και τη νίκη η οποία πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 85' ο Διαμαντάκος βρέθηκε απέναντι στην αντίπαλη εστία και με ωραίο πλασέ, διαμόρφωσε το 3-0. Οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 3-1 στις καθυστερήσεις με τέρμα του Λεγκέν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ελλάδα αντέδρασε και με τον Διαμαντάκο στο 93' διαμόρφωσε το τελικό 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας μας.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα εξασφάλισε τουλάχιστον την 3η θέση του ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 το 2013, μία μεγάλη επιτυχία για το ποδόσφαιρο της χώρας που σε εθνικό επίπεδο ανεβαίνει όλο και περισσότερο!

{coveritlive}3f1b7316ca{/coveritlive}

Keywords
Τυχαία Θέματα