Νέο Seat Ibiza

12:37 4/7/2012 - Πηγή: OnSports

Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου Ισπανικού super-mini είναι εδώ – το νέο Seat Ibiza αιχμαλωτίζει την καρδιά με την νεανική σχεδιαστική αισθητική του και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει.

Το Seat Ibiza είναι ένα από τα αδιαφιλονίκητα best seller της κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών του είναι ο νεότερος στην κατηγορία του. Η ξεχωριστή σχεδίαση αποτελεί παραδοσιακά έναν σημαντικό λόγο επιλογής από τους πελάτες. Οι τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες TDI

και TSI, το κιβώτιο DSG καθώς και το σύστημα Start/Stop εγγυώνται την οδηγική απόλαυση για τον οδηγό. Σπορ χαρακτήρας και υψηλή ποιότητα διακρίνουν το νέο Ibiza. Το νέο χαρακτηριστικό είναι η ανανεωμένη εμπρόσθια τραπεζοειδής μάσκα με το logo της Seat.

Ο δυναμισμός της εξωτερικής σχεδίασης αντανακλάται επίσης και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου – με ένα ισχυρό αλλά εξαιρετικά μινιμαλιστικό και ξεκάθαρα δομημένο σχεδιασμό του ταμπλό. Η αίσθηση της ποιότητας, η υψηλή ακρίβεια κατασκευής και η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υλικών διακρίνουν το εσωτερικό του νέου Ibiza. Η γκάμα των κινητήρων είναι πραγματικά πλήρης. Οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν από τον οικονομικό 1.2lt με 70hp και καταλήγουν στον πολύ ζωηρό 1.4lt TSI με συνδυασμό turbo και compressor με 150hp και με κιβώτιο DSG στον βασικό εξοπλισμό που εκτοξεύει το Ibiza στη τελική ταχύτητα των 212 χλμ./ώρα.

Βασικός κινητήρας της γκάμας παραμένει ο ιδιαίτερα αποδοτικός 1.2 TSI – σημείο αναφοράς με τα 105hp και με μέγιστη ροπή 17,8 kgm μόλις στις 1.550 στροφές ανά λεπτό, ο οποίος στην έκδοση Ecomotive με start stop καταναλώνει μόλις 4,9 λτ./100 χλμ. Σημαντική αλλαγή στην νέα γκάμα είναι ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι πλέον διαθέσιμος και στην έκδοση Reference με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή (11.410€ με απόσυρση για το Ιbiza SC). Οι κινητήρες TDI είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Το αποκορύφωμα είναι το Ibiza 1.2 TDI Ε-Ecomotive με Start/Stop, η μέση κατανάλωση καυσίμου του οποίου είναι 3,4 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 μόλις 89 γρ./χλμ.

Την ίδια ώρα η υψηλή τεχνολογία TDI προσφέρει ελκυστική απόδοση 75hp και αξιοσέβαστη ροπή 18,3 kgm. Παράλληλα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις diesel με υψηλότερη απόδοση τόσο στα 1.6 λίτρα με 90 και 105 ίππους καθώς και 2.0 λίτρα με 143, ένα πραγματικά κορυφαίος κινητήρας που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα με μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,6 λίτρα. Σημειώνεται ότι όλες οι εκδόσεις της νέας γκάμας του Ιbiza κυκλοφορούν ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο αφού εκπέμπουν ρύπους κάτω από τον όριο των 140 γρ/χλμ. Παράλληλα με τα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι ταχυτήτων, το κιβώτιο DSG προσφέρεται προαιρετικά σε κάποιες εκδόσεις. Το σύστημα διπλού συμπλέκτη προσφέρει όχι μόνο την άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου αλλά και μια ταχύτητα πραγματοποίησης αλλαγών που είναι αδύνατον να επιτευχθεί από χειροκίνητο κιβώτιο.

Ο εξοπλισμός του νέου Ibiza έχει επίσης ανανεωθεί, ανεξάρτητα από τον

Keywords
Τυχαία Θέματα