Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς δεν θέλουν το μπλε χώμα

Στο τουρνουά τένις Mutua Madrilena Masters τον Μάιο οι τενίστες θα αναγκαστούν να παίξουν σε μπλε χώμα και δεν το θέλουν καθόλου!


Ο Ίον Τίριακ, ιδιοκτήτης του Mutua Madrilena και μέλος της ATP επέβαλλε την άποψή του για μπλε χώμα λόγω τηλεοπτικής -όπως λέει- διευκόλυνσης, αλλά το τρίο της κορυφής, Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ είναι εξαγριωμένο
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς

από το Μόντε Κάρλο: «Για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότεροι τενίστες με τους οποίους έχω μιλήσει, δεν συμφωνούν με αυτή την αλλαγή. Ο πρόεδρος της ATP είναι ικανός να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς να ρωτήσει τους τενίστες. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Γι'αυτό η Μαδρίτη έγινε... μπλε!»

Ο Ράφαελ Ναδάλ λακωνικά σχολιάζει: «Υπάρχει μόνο ένας νικητής σε αυτή την υπόθεση και αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του τουρνουά».

Ο Ρότζερ Φέντερερ, τόνισε πως δεν είναι κάτι που θέλουν οι τενίστες: «Το βρίσκω λυπηρό να πρέπει να παίξεις σε μια επιφάνεια που οι τενίστες δεν τη δέχονται».

Ο Τίριακ ήταν, ωστόσο, προκλητικός στις δηλώσεις του: «Έχουμε μεταξύ 300 και 500 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Αν το μπλε βοηθάει το παιχνίδι να φαίνεται καλύτερα στην τηλεόραση, τότε με όλο το σεβασμό, θα το κάνουμε παρά τη διαφωνία ενός ή δύο ατόμων. Έπρεπε να πείσω την ATP. Δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός. Η τηλεόραση πείστηκε, οι φίλαθλοι πείστηκαν, το 90% των παικτών έχουν πειστεί. Δεν είναι τίποτα ξεχωριστό. Είναι το ίδιο πράγμα που κάναμε και πριν από 30 χρόνια όταν αλλάξαμε το χρώμα στα indoors τουρνουά».

Keywords
Τυχαία Θέματα