Να... τιμήσει την παράδοση της Τσεχίας θέλει ο Μπίλεκ

Ο προπονητής Τσεχίας, Μίχαελ Μπίλεκ, παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης αλλά καλεί τους παίκτες του «να έχουν μια πετυχημένη παρουσία, ανάλογη της παράδοσης μας»…

Αν και… νεόκοπος στην διεθνή προπονητική «σκηνή», ο 49χρονος Μίχαελ Μπίλεκ αισθάνεται ότι η Τσεχία παραμένει μια ομάδα σε μετάβαση, παρά την εντυπωσιακή πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2012.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας ανέλαβε τα ηνία

της πατρίδας του το 2009 και τους οδήγησε στην δεύτερη θέση των προκριματικών στον όμιλό της, με το Μαυροβούνιο να αποτελεί το… θύμα της Τσεχίας στα πλέι οφ, για την πρόκριση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας (σ.σ. όπου θα αντιμετωπίσει και την Ελλάδα)!

«Θα ήθελα να έχουμε μια πετυχημένη παρουσία, ανάλογη της παράδοσης μας. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι δεν συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στα φαβορί. Αρκετοί εμβληματικοί παίκτες έχουν τελειώσει την καριέρα τους. Μας λείπουν ο Νέντβεντ, ο Κόλερ, ο Σμίτσερ και άλλοι, αλλά είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να προκριθούμε στα τελικά», είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε παίκτης της Σπάρτα Πράγας και νυν τεχνικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα