Μορφέσης: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα»


Για την πορεία της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας πόλο λίγο πριν το τουρνουά-τεστ του Κίρισι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης εκτιμά πως είναι σε κομβικό σημείο.

«Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει πολύ στη φυσική κατάσταση και το γυμναστήριο. Υπάρχει αρκετή κούραση βέβαια και κάποιοι μικροτραυματισμοί, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα. Την τελευταία εβδομάδα, στην κοινή προετοιμασία με τις ΗΠΑ, θα "μονταριστεί" η ομάδα, ώστε να αποκτήσει χημεία και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο

ανταγωνιστική. Το τουρνουά θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε αγωνιστικό ρυθμό και να δούμε πού βρισκόμαστε» τόνισε ο εθνικός προπονητής. «Χωρίς να αφήσουμε τη φυσική κατάσταση, θα μπορέσουμε επίσης να βελτιωθούμε στα επιμέρους στοιχεία όπως είναι η άμυνα και ο παίκτης λιγότερος. Αλλά και επιθετικά να δοκιμάσουμε κάποιους αυτοματισμούς και κάποιες κομπίνες στον παίκτη παραπάνω. Μετά το τουρνουά στην Αμερική και το Ευρωπαϊκό είδαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική τακτική μας, καθώς δεχθήκαμε μερικά εύκολα γκολ. Σημαντικό στοιχείο που κρίνει παιχνίδια είναι και ο παίκτης λιγότερος και παραπάνω, όπου θέλουμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά επιτυχίας μας. Ακόμη, θα πρέπει να ελέγχουμε το ρυθμό του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση» πρόσθεσε.

Για την τελική επιλογή της 13άδας για το προλυμιακό της Τεργέστης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Δυστυχώς ή ευτυχώς οι θέσεις για το προολυμπιακό και τους Ολυμπιακούς είναι 13. Όσο δύσκολο είναι για τις κοπέλες που προσπαθούν, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για μένα που έχω να επιλέξω. Υπάρχει ένας κορμός για την ομάδα, αλλά όλες οι παίκτριες θα πρέπει να προσπαθήσουν. Θα κοιτάξουμε να είμαστε ομάδα και οι κοπέλες θα επιλεγούν σύμφωνα με το πόσο αποδίδουν στο σύστημά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα