Μέτρησε η θέληση και τίποτα άλλο

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν κακός. Αρκετά κακός είναι η αλήθεια. Ε, και; Η ουσία είναι αυτή που μετράει. Και η ουσία λέει +2 με ματς λιγότερο. Στο κάτω κάτω, ακριβώς αυτή η ουσία μπορεί να δώσει τον τίτλο. Έναν τίτλο που πλησιάζει όλο και περισσότερο και ευκολότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Περιστεριώτες. Δεν βρήκαν χώρους, δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ενώ σε μεγάλο μέρος του ματς έχασαν τον έλεγχο του κέντρου από τον αντίπαλο,

που πάλεψε με πάθος. Λογικό απ’ τη στιγμή που αυτή τη φορά δεν κατέβηκε με τα… τρίτα, όπως έκανε σε άλλο ματς πριν λίγο καιρό.

Και πάλι όμως, η αποφασιστικότητα, το πάθος, κάποιες ατομικές ενέργειες και κυρίως, η θέληση να μην επιστραφεί το δώρο της Ξάνθης, ήταν αρκετά για να στρογγυλοκαθίσουν το «τριφύλλι» στην κορυφή.

Πλέον, χρειάζεται καλή διαχείριση αγώνων, για να βαφτεί πράσινος ο τίτλος. Αν δει κανείς το πρόγραμμα που ακολουθεί, καταλαβαίνει πως τα πάντα εξαρτώνται από το «τριφύλλι». Λεβαδειακός μέσα, Δόξα έξω, Λεβαδειακός έξω, Ξάνθη μέσα, Εργοτέλης έξω. Αυτά μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Πέντε αναμετρήσεις που δίχως άλλο είναι ικανές να σου δώσουν τον αέρα που θες. Με την ψυχολογία στα ύψη, χωρίς το μεγάλο άγχος λόγω του ότι δεν θα παίζεις με το… πιστόλι στον κρόταφο και κυρίως, έχοντας την ελπίδα πως θα αυξήσεις την διαφορά, βλέποντας τον άμεσο αντίπαλό σου για τον τίτλο, να παραπαίει αγωνιστικά.

Για θέματα διαιτησίας, δεν θα μιλήσουμε. Η φάση για την οποία φωνάζει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη, είναι όντως πέναλτι. Δηλαδή, θα μπορούσε στην καλύτερη γι’ αυτόν να πάρει έναν βαθμό. Ε, ας του τον δώσουν να ηρεμήσουμε. Δεν καταλαβαίνουν, όμως, οι Πειραιώτες, πως με όλα αυτά, αποπροσανατολίζονται οι ίδιοι από τα μεγάλα προβλήματά τους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε για ακόμη μια φορά (θα μας πείτε και πότε δεν είχε;) κακή διαιτησία. Αλλά οι «πράσινοι» έχουν μάθει να τα βγάζουν πέρα…

Υ.Γ.: Την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό, το πιθανότερο είναι η βαθμολογική διαφορά του Παναθηναϊκού από τον αιώνιο, να πάει στο +5. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός θα παίρνει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αν οι «πράσινοι» δεν νικήσουν με εννιά τέρματα διαφορά τους αντιπάλους τους. Αθάνατη Ελλάδα!

Υ.Γ.2: Επειδή μόνο τα… περίεργα μας κάνουν να μιλάμε, οφείλουν όλοι (Παναθηναϊκοί και μη) ένα τεράστιο μπράβο στην Ξάνθη για την προσπάθειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα