Μετά βραβεύσεων η γιορτή του ΣΕΠΚ

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο (21/01, 20.00) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Μετά τη σχετική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, ο ΣΕΠΚ μεταφέρεται στη συμπρωτεύουσα και το ξενοδοχείο «Macedonia Palace», προκειμένου να κόψουν την καθιερωμένη πίτα τους τα μέλη του στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο περιθώριο της γιορτής θα βραβευθούν οι προπονητές που σημείωσαν επιτυχία με τις ομάδες τους την περσινή αγωνιστική περίοδο, αλλά και οι Νίκος Σταυρόπουλος, Γιώργος Τσίτσκαρης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νίκος Τατιτζικίδης για την προσφορά τους στο άθλημα.

Η ανακοίνωση: «Σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη! Το Σάββατο (21/ο1, 20.00) ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» (αίθουσα «Αλέξανδρος») και περιμένει τα μέλη της Βορείου Ελλάδας να δώσουν δυναμικό παρών. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν, εκτός από τους προπονητές που σημείωσαν επιτυχία με τις ομάδες τους, άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στο χώρο του μπάσκετ όπως ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Τσίτσκαρης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Τατιτζικίδης. Αναλυτικά τα βιογραφικά τους...

Νίκος Σταυρόπουλος: Ο «Μάτζικ» του ελληνικού μπάσκετ υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα ως αθλητής, ως προπονητής, αλλά κι ως παράγοντας, καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1975 στο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, ενώ στη συνέχεια καταξιώθηκε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ (1983-1992), για να κλείσει την καριέρα του το 1993 στον Ηρακλή. Από το 1979 έως το 1988 αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα. Κατέκτησε εγχώριους (πρωτάθλημα 1992, Κύπελλο 1984) και διεθνείς τίτλους (Κύπελλο Ευρώπης το 1991), ενώ έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που πέτυχε σουτ τριών πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα δίπλα στον «γκουρού» Μπόμπι Νάιτ στο Πανεπιστήμιο της Ιντάνα και στη συνέχεια διατέλεσε συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική Ανδρών (1997-1998). Ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Εθνική Εφήβων (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2000, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2002), στη Νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003) και στη μεσογειακή ομάδα (ασημένιο μετάλλιο στην Τυνησία το 2001), ενώ εργάστηκε ακόμη στην Ολύμπια Λάρισας και τον ΠΑΟΚ.

Γιώργος Τσίτσκαρης: Ως παίκτης συνέδεσε το όνομά του με το Δημόκριτο κι ως προπονητής με τις εθνικές ομάδες. Αγωνίστηκε στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης από το 1968 έως το 1982 και στη συνέχεια αφιερώθηκε στην προπονητική, την οποία είχε ξεκινήσει το 1979 στη ΧΑΝΘ. Το 1983 ανέλαβε την ΑΕ Σερρών και το 1984 το Ζαφειράκη Νάουσας, για να επιστρέψει στις Σέρρες. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της καριέρας του, ωστόσο, αφορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Από το 1987 έως το 2004 διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός, στην Παίδων, στην Ελπίδων, στη μεσογειακή ομάδα, στην Εφήβων και στις Γυ

Keywords
Τυχαία Θέματα