Μεγαλύτερη η διαφορά, πολλά τα λάθη!

Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ πιθανότατα θα εκτιμήσει ότι έγινε... μεγάλη μάχη στη «θέα» του τελικού 74-70! Δεν είναι έτσι όμως.

Ο αγώνας σου έδινε- από πολύ νωρίς- την εντύπωση ότι ακόμα και 10 μέρες να έπαιζαν, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ο νικητής και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε με τίποτα να νικήσει... Δεν το λέμε για να υποτιμήσουμε

τον Ολυμπιακό, είναι η αλήθεια. Και πιστεύουμε ότι το είδαν όλοι.

Το +4 ουσιαστικά αποτελεί ψευδαίσθηση σε ό,τι αφορά στη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα μπορούσαμε να βρούμε πολλά «αν» βεβαίως και στα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού (που δεν του επέτρεψαν να «κλειδώσει» τον αγώνα και με διαφορά από νωρίς) και στα άστοχα σουτ του Ολυμπιακού από την περιφέρεια. Όμως η ουσία είναι ότι το τελικό +4 απλώς αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς και σε ό,τι αφορά στην πρωτιά της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο. Εκτός κι αν κάποιος στραβοπατήσει ενδιάμεσα κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ως ακραίο για να ακριβολογούμε!

Ο Παναθηναϊκός διάβασε το ματς σωστά, η άμυνά του ήταν καλή, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, έβγαλε φάσεις αλλά έκανε πολλά λάθη που απλώς επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να «μένει» στο παιχνίδι. Βρήκε κάποια ζητήματα απέναντι στη ζώνη του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ούτε και κινδύνεψε να χάσει το ματς. Μόνο τη διαφορά έχασε αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά πράγματα.

Το πλέον βασικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι τα πολλά λάθη που κάνει στα τελευταία λεπτά (ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ και Ολυμπιακός) κι αυτό πρέπει να λυθεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα