Μεγάλη νίκη και... μιάμιση πρόκριση για την Ντεπορτίβο Κίτο

06:02 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Σημαντική νίκη με 4-1 πέτυχε η Ντεπορτίβο Κίτο σε βάρος της Ουνιβερσιδάδ της Χιλής και βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η ομάδα του Εκουαδόρ μετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τέταρτη συναπτή σεζόν και φιλοδοξεί να αποκλείσει τους κατόχους του Κόπα Σουνταμερικάνα. Απέδειξε τις προθέσεις της κυριαρχώντας στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης και πετυχαίνοντας δύο γκολ με τους Ματίας Αλουστίζα και Λουίς Αρμάντο Τσέκα στο 20ό και 45ό λεπτό, αντίστοιχα. Στο

μεταξύ, στο 31ο λεπτό ο Μπενίτο Ολίβο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από σκληρό φάουλ.

Οι Χιλιανοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, αφού ο Ματίας Ροντρίγκεζ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 35ο λεπτό. Έτσι ανέβηκε η αυτοπεποίθηση των παικτών της Ντεπορτίβο, ειδικά μετά το 2-0, οπότε οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 55ο λεπτό, άλλωστε, ο Αλουστίζα σημείωσε το δεύτερό του γκολ και διαμόρφωσε το 3-1. Ακολούθησε αποβολή του Οσβάλντο Γκονζάλεζ στο 59ο λεπτό, όποτε αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, κάτι που ευνόησε την επιθετική ανάπτυξη των «πρωτευουσιάνων» του Εκουαδόρ.

Εν τέλει το σκορ έγινε 4-1 στο 82ο λεπτό με γκολ του Φιντέλ Μαρτίνεζ. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν κάποιες ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 10ης Μαΐου μειώνοντας σε 4-1 με τον Ροντρίγκεζ στο 86ο λεπτό, αφού εκμεταλλεύτηκαν χαλάρωση της αντίπαλης άμυνας.

Ντεπορτίβο Κίτο: Ελιζάγκα, Εσπινόζα, Τσέκα (72' Ρομέρο), Μίνα, Βελάσκο, Σαριτάμα, Ολίβο, Παρέδες (81' Βέγκα), Μαρτίνεζ, Αλουστίζα, Μαχιμιλιάνο.
Ουνιβερσιδάδ της Χιλής: Χερέρα, Ρόχας, Γκονζάλεζ, Οσόριο, Ντίαζ, Αράνγκουιζ, Ροντρίγκεζ, Μαρτίνεζ (46' Λορενζέτι), Μένα, Φερνάντεζ, Ιτούρα (46' Μαγκάλες).

Keywords
Τυχαία Θέματα