Μέχρι το 2016 στο «τιμόνι» της Ολλανδίας ο Φαν Μάρβικ

Το συμβόλαιο του Μπερτ Φαν Μάρβικ επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ενώ η Ολλανδία έκλεισε φιλικό με την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο πρώην κόουτς της Φέγενορντ και της Ντόρτμουντ οδήγησε τους «οράνιε» στην τελική φάση του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάτι που ικανοποίησε την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αυτή του πρόσφερε τέσσερα ακόμα χρόνια συμβόλαιο, αν και ο Φαν Μάρβικ είχε ζητήσει αρχικά δύο.

Το 2016

θα έχει συμπληρώσει οκτώ χρόνια στον πάγκο της Ολλανδίας ο τωρινός ομοσπονδιακός προπονητής, αφού βρίσκεται στο «τιμόνι» των «τουλιπών» από το 2008, όταν αντικατέστησε τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Αν μη τι άλλο έχει σημειώσει επιτυχίες, αφού έχει κερδίσει 31 από τα 45 του παιχνίδια σαν κόουτς, ενώ έφθασε στον τελικό του Μουντιάλ το 2010.

Εν τω μεταξύ ορίστηκε φιλικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του Φαν Μάρβικ με την Βόρεια Ιρλανδία στις 2 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο ματς θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ και θα αποτελέσει τεστ ενόψει του EURO 2012. Σημειώνουμε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχει βρει ακόμα τον διάδοχο του Νίτζελ Ουόρθινγκτον, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα