Με τη συνταγή της Πόλης ο Ολυμπιακός

Με απόλυτη συγκέντρωση και ηρεμία αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό τον πρώτο τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες έχουν ήδη αφήσει στην άκρη την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη κι έχουν συγκεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να πάρουν απόψε (17/05, 22.00) το προβάδισμα στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Η φιλοσοφία που έχει καταφέρει να περάσει φέτος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους παίκτες του δεν αλλάζει. Πάθος και θέληση για σαράντα λεπτά, διάθεση

και ενέργεια στην άμυνα και από εκεί και πέρα έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ. Πρόκειται για συστατικά που πριν από λίγες ημέρες έφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση και στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης θεωρούν παιχνίδι «κλειδί» το σημερινό (17/05) στο ΣΕΦ, για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως όταν η ομάδα προέρχεται από τη συμμετοχή της στο Final 4 της Ευρωλίγκας βλέπει συνήθως την έδρα της να «σπάει» στον πρώτο αγώνα που ακολουθεί! Εξάλλου, οι παίκτες δεν έχουν προλάβει ακόμα να συνειδητοποιήσουν την επιτυχία τους και, παράλληλα, δεν έχουν πάρει τον απαραίτητο χρόνο για «ανάσες». Αυτός είναι ο λόγος που τόσο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς όσο και ο άμεσος συνεργάτης τους στον πάγκο, Βαγγέλης Αγγέλου, θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη νίκη στον πρώτο τελικό. Επίσης, σε περίπτωση που τα καταφέρει ο Ολυμπιακός θα πάει με άλλον αέρα την Κυριακή (20/05) στο ΟΑΚΑ, για τον δεύτερο τελικό των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο σημερινό (17/05) ραντεβού στο ΣΕΦ με τη συνταγή της Πόλης. Ίδια λογική, ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα είναι και πάλι η άμυνα, αφού τα πάντα θα ξεκινήσουν από την εξουδετέρωση των αντίπαλων ατού. Ο Σέρβος τεχνικός ετοιμάζει ξανά το Βαγγέλη Μάντζαρη για ειδική αποστολή, που θα αφορά στο μαρκάρισμα του Δημήτρη Διαμαντίδη, του παίκτη δηλαδή από τα χέρια του οποίου αρχίζει και τελειώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, ο Ντούντα θέλει να δει ξανά πολυφωνία στην επίθεση, προκειμένου να απεγκλωβιστεί και να βρει χώρους για να δημιουργήσει ο Βασίλης Σπανούλης. Ουσιαστικά, το τεχνικό τιμ περιμένει από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Χάινς και Κέσελ να σηκώσουν το επιθετικό βάρος, όπως συνέβη και στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι η απουσία του Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε την Τρίτη (15/05) ούτε την Τετάρτη (16/05) και η συμμετοχή του στο σημερινό (17/05) τελικό κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, αφού είναι ρίσκο να αγωνιστεί ξανά με ένεση. Τη θέση του στη δωδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Μιχάλης Πελεκάνος, ενώ είναι πιθανό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη αντί του Λάζαρου Παπαδόπουλου, σε σχέση με τη μορφή που είχε η δωδεκάδα στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι άλλοι δέκα παίκτες δεν αλλάζουν, αφού σίγουρη θέση έχουν οι Βασίλη

Keywords
Τυχαία Θέματα