Με τέσσερα «τριαντάρια» και βάλε!

Για να ρίξουμε μιά ματιά στο φύλλο στατιστικής μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπάμπεργκ. Έχουμε και λέμε σε ό,τι αφορά στην παρουσία των παικτών στο παρκε:

Σάτο: 31'02''
Διαμαντίδης: 34'57''
Νικ Καλάθης: 30'49''
Καϊμακόγλου: 33'59''

Πάμε και στον αντίποδα;

Μάριτς: 13 δευτερόλεπτα
Πατ Καλάθης: 50 δευτερόλεπτα
Σμιθ: 11 λεπτά
Λόγκαν: Ούτε εκατοστό του δευτερολέπτου!

Τα πράγματα είναι λοιπόν πολύ απλά με δεδομένο ότι πλησιάζουμε στο ΤΟΡ-16 πλέον.

Μόνο τη δεύτερη φάση έχουν να σκεφτούν οι «πράσινοι» σε ό,τι αφορά στην Ευρωλίγκα: Με τέσσερις παίκτες να προσπερνούν τα 30 λεπτά σε χρόνο συμμετοχής, κόντρα σ' έναν αντίπαλο όπως η Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ και χωρίς μάλιστα να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεν μπορεί κανείς να πει ευχάριστα πράγματα.

Ο Ομπράντοβιτς χρειάζεται «περισσότερη συμμετοχή» από παίκτες. Είναι δεδομένο, το λέμε, το βλέπουν όλοι! Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός «πήγε» ουσιαστικά με έναν σέντερ (Βουγιούκας) καθώς ο Μπατίστ ακόμα δεν "πατάει γερά" και ο Μάριτς δεν... πατάει καθόλου. Κι όταν «πατάει» (παρκέ) κάνει φάουλ!

Ο Σάτο είναι υπερφορτωμένος στο «3»- λείπει και ο Περπέρογλου- και πάει να... σκάσει. Ο Καϊμακόγλου προσφέρει πολύ περισσότερο στο «4» μετά τον τραυματισμό του Τσαρτσαρή ενώ ο Σμιθ ακόμα μαθαίνει και συγκριτικά με τον άλλο νεοφερμένο, τον Λόγκαν φαίνεται πως έχει κάτι παραπάνω: Όχι πόντους, ριμπάουντ ή προσφορά, αλλά κίνητρο! Κι αυτό έχει κάνει μιά μεταγραφή 250 χιλιάδων δολαρίων που αντιπροσωπεύει έναν παίκτη που παίζει για πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο να προσφέρει πολλά περισσότερα απ' όσα περίμεναν μερικοί.

Ο Λόγκαν είναι άλλη ιστορία! Κι όσο δεν παίζει, όσο δεν μπαίνει στο κλίμα, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα. Ο «Σάρας» δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, δεν αποκτήθηκε για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του αλλά για να δίνει ποιοτικά λεπτά.

Ο Λόγκαν δεν αποκτήθηκε γι' αυτό! Και πρέπει κάποια στιγμή να μπει στο πνεύμα της ομάδας.

Αυτά ενόψει ΤΟΡ-16.

Keywords
Τυχαία Θέματα