Με Λάμπαρντ αρχηγό και σκόρερ η Αγγλία

Μπορεί ο Φάμπιο Καπέλο να έχασε τον γάμο του γιου του, αλλά η θυσία άξιζε τον κόπο, καθώς η Αγγλία επιβλήθηκε 1-0 της Ισπανίας στο Γουέμπλεϊ χάρη σε γκολ του αρχηγού, Φρανκ Λάμπαρντ.

Στην 90ή συμμετοχή του με τη φανέλα των «τριών λιονταριών», ο Λάμπαρντ σημείωσε το 23ο... διεθνές του τέρμα και οδήγησε την Αγγλία σε

μια σημαντική, για ψυχολογικούς λόγους, νίκη επί της πρωταθλήτριας κόσμου και Ευρώπης Ισπανίας.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσει αυτό το φιλικό προετοιμασίας, χειροκρότησε τόσο την... πειραματική έως ένα σημείο ενδεκάδα των Αγγλων (Γιαγκέλκα και Λέσκοτ στο κέντρο της άμυνας), όσο και τον Ικερ Κασίγιας που αγωνιζόμενος στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε τις 126 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ισοφάρισε τον ρέκορντμαν, Αντονι Θουμπιθαρέτα.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν μέτριο και οι ευκαιρίες λιγοστές, ωστόσο με την έναρξη της επανάληψης, οι Αγγλοι βρήκαν δίχτυα. Στο 49', το σουτ του Ντάρεν Μπεντ σταμάτησε στο δοκάρι του Πέπε Ρέινα, ωστόσο ο Λάμπαρντ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά έδωσε τη δυνατότητα στους Αγγλους οπαδούς να πανηγυρίσουν.

Μετά το γκολ, το ματς άνοιξε και η Ισπανία άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Βίγια αστόχησε από ευνοϊκή θέση στο 57', ενώ στο 73' το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Φάμπρεγας, οι Αγγλοι κράτησαν μέχρι τέλους και τελίκά πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη επί παγκόσμιας πρωταθλήτριας από το 1980 και μετά. Τότε είχαν νικήσει την Αργεντινή με 3-1, πάλι στο Γουέμπλεϊ.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Τζαγκιέλκα, Λέσκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Φιλ Τζόουνς (57' Ρόντγουελ), Σκοτ Πάρκερ (85' Κάιλ Γουόκερ), Λάμπαρντ, Γουόλκοτ (46' Ντάουνινγκ), Μίλνερ (76' Άνταμ Τζόνσον), Ντάρεν Μπεντ (64' Γουέλμπεκ).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας (46' Ρέινα), Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος (75' Πουγιόλ), Χόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (64' Τόρες), Τσάβι (46' Φάμπρεγκας), Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα (75' Καθόρλα), Νταβίντ Σίλβα (46' Μάτα), Βίγια.

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα