Με είδωλο τον Αμάρε...

Όταν το καλοκαίρι ο Αλεξ Στίβεσον είχε υπογράψει στην Κύπρο, ένας καλός φίλος, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι το κολλεγιακό μπάσκετ μου είχε πει το εξής: «Τον προσπέρασαν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα (σ.σ δεν μιλούσε για τις πρωτοκλασάτες) και το παιδί υπέγραψε στην Κύπρο».

Κάμποσες μέρες πριν αρχίσει το

πρωτάθλημα ο Ηλίας Λιανός σταμάτησε τις «ακροβασίες» με τους παίκτες του ΝΒΑ (Μιούλενς και Σπέιτς) κι έκανε το σωστό: Τα βρήκε με τη Λεμεσό κι έφερε στη Νέα Σμύρνη τον Στίβεσον. Ο αμερικανός αναδείχθηκε MVP της δεύτερης αγωνιστικής μετά τη σπουδαία του εμφάνιση κόντρα στον Ηλυσιακό κι άφησε ένα πρώτο δείγμα γραφής στο παρκέ. Μαζί μ' αυτά μάθαμε και ότι το όνομά του προφέρεται «Στίβεσον» και όχι «Στέφεσον»!

Ειδικά η προφορά του ονόματός του φαίνεται πως είναι ο καημός του! Το αναφέρει και στο βιογραφικό του άλλωστε το spelling του επωνύμου του.

Ο 24χρονος Στίβεσον έχει είδωλο τον Αμάρε Στάνταμαϊρ και στη διάρκεια της κολλεγιακής του καριέρας υπήρξε εξαιρετικός σπουδαστής κι αθλητής. Αρχισε τη σταδιοδρομία του το 2006 στο διάσημο Νορθ Καρολάινα όπου έμεινε για δύο χρόνια. Το καλοκαίρι του 2008 ζήτησε να μετακινηθεί στη γεννέτειρά του (Καλιφόρνια) για οικογενειακούς λόγους, συγκεκριμένα επειδή ο πατέρας του ήταν ασθενής. Κι όντως «μετακόμισε» στο Σάουθερν Καλιφόρνια.

Εμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης τη σεζόν 2008-2009 (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί στο NCAA) κι έκλεισε την κολλεγιακή του καριέρα μετά από δύο στην Καλιφόρνια. Την περίοδο 2009-2010 το Νορθ Καρολάινα έφτασε στον τελικό του φάιναλ φορ του κολλεγιακού και ο Στίβεσον ήταν προσκεκλημένος.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα που έκρινε τον τίτλο κι ενώ όλα είχαν κριθεί υπέρ του Νορθ Καρολάινα, ο Τάι Λόουσον και ο Ντίον Τόμπσον (πέρυσι αγωνίστηκε στον Ίκαρο) γύρισαν προς το μέρος του και τον «έδειξαν». Για να του «πουν» ότι κι ο Στίβεσον ήταν μέρος της επιτυχίας και του τίτλου.

Σεβασμός... Κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Με τον Τόμπσον δεν συναντήθηκε ο Στίβεσον καθώς ο συμπατριώτης του μετά την περσινή εξαιρετική του χρονιά στον Ίκαρο μετακόμισε στη Λιουμπλιάνα και στην Ολίμπια για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρωλίγκα.

Με τον Λόουσον θα τα πει τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε από την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα με την αποστολή της Ζαλγκίρις Κάουνας για τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα