Με Χάους στο 2-1 οι 76ερς

06:42 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Κυριάρχησε ο Σπένσερ Χάους ύστερα από τον τραυματισμό του Γιοακίμ Νοά και οι Φιλαδέλφεια 76ερς επιβλήθηκαν με 79-74 των Σικάγο Μπουλς.

Ο βασικός σέντερ των «σίξερς» πέτυχε δέκα από τους 21 του πόντους στο τέταρτο 12λεπτο, όταν ο Νοά, έτερο βασικό «πεντάρι» της αναμέτρησης, αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού. Συγκεκριμένα, οι «ταύροι» προηγήθηκαν με 60-51 στο τέλος του τρίτου 12λεπτου και έφτασαν στο +14 στο τέταρτο, αλλά κάπου... φρέναραν.

Με νικητήριο καλάθι του 24χρονου τους σέντερ, οι 76ερς έκαναν «μυθική» ανατροπή και πήραν

το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά. Έστω με τραυματισμούς του Ρόουζ στο πρώτο ματς και του Νοά στο τρίτο, οι εκπρόσωποι της Φιλαδέλφειας απέδειξαν πως θέλουν τη σειρά και στο κυριακάτικο (06/05) παιχνίδι θα επιδιώξουν το 3-1 όντας όγδοοι της Ανατολής στην regular season!

Μόλις 3:28 πριν από τη λήξη διαμορφώθηκε το 71-70 υπέρ των Μπουλς με καλάθι του Χάους, ο οποίος ακολούθησε με το 72-71. Ο Έβαν Τέρνερ πρόσφερε προβάδισμα τριών πόντων, 1:24 πριν από τη λήξη, ενώ οι Μπουλς απλά... αστοχούσαν.

Στο τελευταίο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο, αλλά οι «σίξερς» πέτυχαν τις απαραίτητες βολές. Όλα αυτά ενώ είχαν μόλις 1/14 τρίποντα. Άλλωστε το παιχνίδι κρίθηκε στη ρακέτα και με το πρόβλημα του Νοά.

Πέρα από τον Χάους, ο Τζρου Χολιντέι είχε 17 πόντους, έξι ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Ακόμα, ο Τέρνερ σημείωσε 16 πόντους και εννέα ριμπάουντ. Με 14 πόντους βοήθησε ο Λου Ουίλιαμς, ενώ ο Θάντεους Γιανγκ πέτυχε έξι πόντους με 2/8 σουτ, μάζεψε 11 ριμπάουντ και πρωταγωνίστησε σε διένεξη με τον Ταζ Γκίμπσον!

Μηδέν πόντους είχαν οι Λαβόι Άλεν, Έλτον Μπραντ και Τζόνι Μικς, ενώ ο Αντρέ Ιγκουοντάλα έμεινε στους πέντε νιώθοντας ενοχλήσεις στο πόδι. Στο ημίχρονο του ματς κοινοπιήθηκε η πρόσληψη του παλαίμαχου άσου των 76ερς, Τζούλιους Έρβινγκ, σαν σύμβουλος του συλλόγου. Η ανακοίνωση αποδείχθηκε εξαιρετικά... γούρικη, από τη στιγμή που η ομάδα της Φιλαδέλφειας ολοκλήρωσε το ματς με επιμέρους σκορ 26-7!

Για τους εκπρόσωπους της «πόλης των ανέμων», ο Κάρλος Μπούζερ είχε 18 πόντους και δέκα ριμπάουντ, αλλά αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα με φάουλ. Ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον με 4/15 σουτ και 17 πόντους. Από δώδεκα πέτυχαν οι Νοά και Τζον Λούκας ΙΙΙ, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι... μόνος του στο τέλος.

Ακόμα, ο Γκίμπσον είχε έξι πόντους, ο Λουόλ Ντενγκ πέντε με 2/7 σουτ και ο Ομέρ Ασίκ τέσσερις. Ο Κάιλ Κόρβερ έμεινε άποντος με 0/5 σουτ. Την Κυριακή (06/05) η νίκη αποτελεί πλέον... αυτοσκοπό για την ομάδα του Τιμ Θίμποντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα