Μαζί Μούτολα και Σεμένια

Η Κάστερ Σεμένια θα συνεχίσει τις προπονήσεις υπό την καθοδήγηση της Μαρία Μούτολα.

Την αλλαγή προπονητή αποφάσισε η Κάστερ Σεμένια, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μ. το 2009 στο Βερολίνο, και έτσι τη θέση του Μάικλ Σέμε πήρε η Μαρία Μούτολα , που κατέχει Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους τίτλους.

«Έκανα προπονήσεις μόνη μου τις 4 τελευταίες εβδομάδες πριν το παγκόσμιο της Νταεγού και συναντήθηκα με τη Μαρία Μούτολα λίγο πριν αναχωρήσω για την Κορέα. Η Μαρία είναι το είδωλό μου από τότε

που άρχισα να τρέχω. Μετά τη Νταεγού τη ρώτησα αν ενδιαφερόταν να με προπονεί. Η απάντησή της ήταν θετική και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη. Στην καριέρα της είχε για μεγάλο διάστημα μεγάλες επιτυχίες και θα είναι μια δασκάλα για μένα», ήταν τα λόγια της Σεμένια για τη νέα της συνεργασία.

Από την πλευρά της η Μούτολα, δήλωσε: «Είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα να ξεκινήσω με την Κάστερ», είπε η Μούτολα που κατάγεται από τη Μοζαμβίκη και κατοικεί στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ πρόσθεσε: «Είναι μια σπουδαία νεαρή αθλήτρια και ήδη τα έχει πάει πολύ καλά. Έχουμε να διανύσουμε μακρύ δρόμο αν θέλουμε να είμαστε το Νο 1 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Κάστερ χρειάζεται να κάνει κάποια τελευταία βήματα για να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια. Θέλω να χρησιμοποιήσω όλη την εμπειρία μου για να τη βοηθήσω να καταλάβει τι σημαίνει να είσαι στην κορυφή. Είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβείς στην κορυφή από το να διατηρηθείς εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα