Μαυροκεφαλίδης: «Αγαπάω τον ΠΑΟΚ!»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αγωνίστηκε φέτος στη Ρωσία με τη φανέλα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, με τον ίδιο πάντως να έχει στο μυαλό του και τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» και τόνισε πως θέλει να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, ωστόσο αυτό γνωρίζει πολύ καλά πως δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ υπογράμμισε παράλληλα πως αγαπάει

την ομάδα της Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

«Θα ήθελα να τον δω και πρωταθλητή στην Α1, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται αυτό... Το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό-ΠΑΟ έχει δύο ταχύτητες και δεν αλλάζει. Μακάρι να επανέλθει σε μία θέση όπως την 3η περσινή και σίγουρα τον θέλω πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα. Δεν έχω σταματήσει ποτέ να παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ και να μαθαίνω τα νέα του, ακόμη κι αν βρίσκομαι πολύ μακριά του. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, ανδρώθηκα στην ομάδα, είναι στην καρδιά μου και ποτέ δεν θα βγει από αυτήν!», τόνισε αρχικά ο Έλληνας ψηλός.

Στη συνέχεια υπογράμμισε αναλυτικά…

Για την παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου, σχολίασε: «Έμαθα ότι έμεινε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τον ΠΑΟΚ! Και δεν είναι μόνο που θα μείνει για τέταρτη χρονιά, γιατί πρέπει να μείνει άλλες τόσες! Έχει τρομερή ενέργεια αλλά και αγάπη για το μπάσκετ, από τους ελάχιστους Έλληνες προπονητές που σέβονται τόσο πολύ αυτό που κάνουν και την ομάδα τους. Εντάξει, φέτος η χρονιά μπορεί να μην πήγε όπως ήθελαν οι περισσότεροι, αλλά τα αποτελέσματα του Σούλη σε όλα τα χρόνια της καριέρας του αλλά και στον ΠΑΟΚ, δείχνουν πόσο καλό είναι για την ομάδα που τον κράτησε».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρούσε από την ομάδα ο έμπειρος τεχνικός: «Κι άντε πως έφευγε... Ποιον θα έφερναν; Είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί αυτοί που χάρηκαν με το να τον κρατήσει η ομάδα. Είναι ο προπονητής άλλωστε που βελτιώνει τους παίκτες, γιατί μπορεί το ταλέντο να χάνεται ή να μην υπάρχει, αλλά αυτός με την δουλειά του κάνει και τους παίκτες να δουλεύουν πάρα πολύ και να συγκεντρώνονται, ώστε να δώσουν και παραπάνω από αυτό που μπορούν στην ομάδα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να στηριχτεί σε νέα παιδιά, υποστήριξε: «Κι εγώ τότε που έπαιξα στην πρώτη ομάδα ήμασταν πολλά νέα παιδιά. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να ξαναγίνει αυτό που έγινε τότε, γιατί και η εφηβική ομάδα δεν είναι γεμάτη ταλαντούχους όπως εμείς, ούτε ξέρω να υπάρχουν πολλά παιδιά και πιο πίσω όπως είχαμε εμείς στην υποδομή, δυναμικό για πολλά χρόνια, αλλά έστω και με αυτούς που υπάρχουν και με τα νέα παιδιά που θα έρθουν, αφού υπάρχει το ιδανικό πρόσωπο για να δουλέψει μαζί τους -ο Μαρκόπουλος- είναι η καλύτερη επιλογή του ΠΑΟΚ. Στο κάτω-κάτω, όλες οι ομάδες στην Ελλάδα με αυτή τη λογική θα προχωρήσουν. Χρειάζεται όμως υπομονή και χρόνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα